voor Holten, door Holten

Gerko Potman Biljartkampioen van Holten

0

{rokzoom title=|Winnaar Potman}images/stories/sport/biljarten/gerko potman.jpg{/rokzoom} Holten – Vrijdagavond 30 mei  2008 werd in Café Jansen de finale gespeeld van het biljart kampioenschap van Holten. De 4 deelnemende verenigingen Jansen, Kalfsterman Vlishoek en Klavier hebben hun naam ontleend aan dit toernooi, het JKVK toernooi.

Na 3 voorrondes en twee halve finales bleven 8 biljarters over, waarvan er 4 speelden om de plaatsen 5 t/m 8 bij de Vlishoek. De grote finale vond afgelopen vrijdag plaats, in totaal hebben 68 biljarters deelgenomen aan dit prestigieuze toernooi.

De eerste wedstrijd ging tussen Herman Nikkels en Gert Aaltink. Herman bleek al gauw veel te sterk voor Gert, en wist zijn partij met 70 caramboles in slechts 15 beurten af te ronden. Hierna kwamen Jan Koning jr. en Gerko Potman aan tafel. Het ging lange tijd gelijk op, en beide heren hadden kansen op de overwinning. Gerko bleek aan het eind toch het koelbloedigst, en wist met een achttal caramboles verschil de partij naar zich toe te trekken. In de derde partij mocht Gerko opnieuw aantreden, dit keer tegen Gert Aaltink. Ook in deze partij was Gerko de beste, zodat hij een riante uitgangspositie voor zichzelf had gecreëerd. In de vierde partij tussen Jan en Herman stond veel op het spel, namelijk aansluiting houden bij Gerko, om een zo hoog mogelijke eindklassering te bewerkstelligen.

{rokzoom title=|Winnaar }images/stories/sport/biljarten/winnaarskl.jpg{/rokzoom} Jan startte erg goed en bleef maar series maken. Herman had hier in deze partij geen antwoord op, en kreeg ook niet veel gelegenheid tot scoren aangezien Jan jr. de partij al in 10 beurten wist te beeindigen.  De voorlaatste partij ging tussen Herman en Gerko. Herman leek in het begin de nederlaag in zijn vorige partij helemaal te boven te komen, terwijl gerko toch wat spanning leek te voelen. Het goede begin kon Herman echter niet voortzetten, en zo kwam ook Gerko weer in zijn ritme. Gerko bleek over stalen zenuwen te beschikken en stootte keurig naar wederom een overwinning. De nieuwe kamioen was op dit moment al bekend, Gerko Potman is zijn naam.

De laatste partij tussen Gert Aaltink en Jan Koning jr. kon de overwinning van Gerko niet meer beinvloeden, wel stond de tweede plaats nog op het spel. Aan het spel was wel te zien dat de spanning er voor een groot deel af was, ook het in grote getale toegestroomde publiek kreeg minder aandacht voor deze partij, natuurlijk ook om Gerko al te feliciteren met zijn mooie overwinning. Jan wist uiteindelijk te winnen van Gert, waardoor hij in de eindstand als tweede eindigde. Voor het totaalklassement kijk op www.biljart-klavier.nl.

Het bestuur van de biljartverenigingen reikte de prijzen uit, en bedankte de vrijwiligers voor hun inspanningen deze avond. Al met al een leuk toernooi met volop spanning en uiteindelijk een terechte winnar, Gerko Potman.

WAARDEER JE DIT ARTIKEL?

Deel dit artikel dan met je vrienden!
Wanneer je actief deelt zul je dit bericht minder vaak zien!
close-link