Gemeente voor afsluiting Toeristenweg

0

HOLTEN – De gemeente  heeft besloten nu ook over te gaan tot winteravondafsluiting van de Toeristenweg over de Holterberg. Hiermee zijn de bezwaren van onder anderen de horeca-ondernemers aan het begin van de Toeristenweg in Holten, zoals Woody’s Pancakes & Steaks en De Swarte Ruijter, van tafel geveegd.

De gemeente Hellendoorn kreeg al eerder gelijk van de rechter over de winteravondafsluiting, maar in Rijssen-Holten werd de zaak alleen aan de bezwarencommissie voorgelegd. En die was wel gevoelig voor de argumenten van de horeca-ondernemers, die inkomstenderving vrezen als de Toeristenweg van 1 november tot en met 15 maart al om 17.00 uur wordt afgesloten in plaats van om 21.00 uur.

B en W van Rijssen-Holten hebben na lang zwijgen nu uiteindelijk het advies van de bezwarencommissie naast zich neergelegd, omdat zij het behoud van de natuurwaarden op de Sallandse Heuvelrug zwaarder vinden wegen dan de economische belangen van de horeca-ondernemers.

Juist in de winterperiode, zo vindt het college van B en W, krijgen flora en fauna de gelegenheid te herstellen van de belasting door verkeer en recreatie.

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer