Geldigheid kinderbijschrijving paspoort vervalt met ingang van 26 juni 2012

0

HOLTEN – Met ingang van dinsdag 26 juni 2012 vervalt de geldigheid van alle kinderbijschrijvingen in paspoorten.

Vanaf die dag moeten kinderen een eigen paspoort of een Nederlandse identiteitskaart hebben om naar het buitenland en weer terug naar Nederland te kunnen reizen.

Alle ouders en verzorgers die kinderen (jonger dan 16 jaar) in hun paspoort bijgeschreven hebben staan, hebben rond 15 maart 2012 een brief van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gekregen.

In de brieven staat of een (nu nog) bijgeschreven kind voor 1 september 2012 een eigen document nodig heeft. Is dat het geval, kom dan zo snel mogelijk maar in ieder geval vóór 1 mei 2012 een paspoort of identiteitskaart voor uw bijgeschreven kind aanvragen.

In Rijssen-Holten zijn ca. 960 kinderen tot 14 jaar die geen paspoort of identiteitskaart hebben en bijna 1100 kinderen staan bijgeschreven in een paspoort van een ouder. Deze kinderen hebben zelf nog geen paspoort of identiteitskaart. Het ministerie geeft aan dat deze mensen, om  verzekerd te zijn dat ze deze zomer naar het buitenland kunnen, vóór 1 mei a.s. een document moeten aanvragen.

Heeft een bijgeschreven kind vóór 1 september 2012 géén eigen reisdocument nodig, dan verzoeken wij u vriendelijk om voor die tijd geen document voor hem of haar aan te vragen. Dit in verband met de verwachte drukte aan de balie.

Meer informatie over het vervallen van de geldigheid van de kinderbijschrijving is te lezen op http://www.paspoortinformatie.nl. De brief die door het ministerie is verstuurd, is ook te lezen op http://www.paspoortinformatie.nl

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.