Fietswrakken bij NS stations worden weggehaald

2

HOLTEN – Bij het station in Holten en Rijssen staan tientallen fietswrakken in de openbare stalling.

Deze worden op maandag 28 juni gelabeld en op maandag 5 juli door de gemeente verwijderd. In de tussenliggende periode kunnen eigenaren hun fiets bij de stalling ophalen. Na 5 juli worden de fietsen tijdelijk opgeslagen. Uiteindelijk worden de niet opgehaalde fietsen vernietigd.

In de openbare fietsenstallingen bij het NS-station in Rijssen en Holten staan enkele tientallen fietsenwrakken. Deze fietswrakken verkeren technisch in zeer slechte staat. De fietswrakken veroorzaken overlast en nemen ruimte in die andere fietsers graag willen gebruiken. De eigenaren van de fietswrakken zijn niet bekend.

Alle fietswrakken die in aanmerking komen voor verwijdering worden op maandag 28 juni voorzien van een label of sticker, met een waarschuwing dat de gemeente het wrak gaat verwijderen. De eigenaar krijgt dan nog de gelegenheid om tot maandag 5 juli 2010 zijn of haar fiets zelf te verwijderen. Als dat niet gebeurt, haalt de gemeente de fiets weg. De fietswrakken worden door de gemeente tijdelijk opgeslagen.

Eigenaren kunnen hun fiets terug krijgen als ze aantonen dat ze eigenaar zijn. Zij kunnen daarvoor bellen met de gemeente, team Handhaving, t (0548) 854 598.

In de week van 11 oktober 2010 worden de niet afgehaalde fietsen vernietigd.

Bij zowel het station Holten als bij het station Rijssen is voldoende ruimte in de rekken voor het stallen van fietsen. Fietsen die rondom het station buiten de rekken en in de tunnel worden geplaatst, leveren vaak een onveilige en onwenselijke situatie op voor anderen. Controleurs gaan de komende maanden de fietsers, die hun fiets buiten de rekken plaatsen, eerder beboeten of de fietsen verwijderen

2 Reacties
  1. brampiej zegt

    das mekkelijk zet in mijn 3 oude cafe racers er ook bij ! ben ik daar ook weer van af !;-)

  2. brampiej zegt

    das mekkelijk zet in mijn 3 oude cafe racers er ook bij ! ben ik daar ook weer van af !;-)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.