Erin Densham winnares World Cup Holten; Maaike Caelers Nederlands Kampioene

HOLTEN – De Australische Erin Densham is winnares geworden van de ITU World Cup Triathlon in Holten. De 25-jarige Densham nam bij het afsluitende looponderdeel afstand van de concurrentie. De Italiaanse Annamaria Mazetti finishte als tweede; Radka Vodickova (Tsj) als derde.

Maaike Caelers finishte als vijfde en snelste Nederlandse deelneemster . Zij veroverde hiermee de Nederlandse titel Olympic Distance. Caelers haalde bij het afsluitende looponderdeel haar concurrenten en Lisa Mensink ( 8ste) en Neiske Becks (9de) in. Voor Densham, oud-wereldkampioene bij de beloften in 2007, was dit haar eerste overwinning in een wereldbeker-wedstrijd. Densham stak in een blakende vorm en was niet gevoelig voor de tropische omstandigheden. “Ik dacht steeds dat de anderen meer moesten afzien dan ik.” Ongeveer een derde van de elite-deelneemsters is uitgevallen.

Holten is de vijfde wedstrijd uit het ITU-World Cup-circuit 2010. De wedstrijd voor elite- atleten ging over 1500 meter zwemmen, 38,7 kilometer fietsen en 10,4 kilometer hardlopen.

Uitslag:
1: Erin Densham (Aus) 2.01.27
2: Annamaria Mazzetti (Ita) 2.02.04
3: Radka Vodickova (Tsj) 2.03.02
5: Maaike Caelers (Ned) 2.03.41 (Nederlands Kampioene)
 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.