Educatief project ‘Vlinder’ op basisschool de Holterenk

HOLTEN – In maart 2016 gaat het educatieve project ‘Vlinder’ van start op basisschool de Holterenk. Dit project is ter ere van het 75-jarige bestaan van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel in samenwerking met de Nederlandse Reisopera cadeau gegeven aan de school.

Door middel van dit project maken de kinderen van groep 1 t/m 8 kennis met opera en muziektheater, drama en het vertellen van verhalen. Het project ‘Vlinder’ volgt voor een deel de verhaallijn en thematiek van Puccini’s opera Madama Butterfly en de daarvan afgeleide musical Miss Saigon, maar heeft een nieuw einde, dat meer van deze tijd is.

Er zullen in de week van 21 maart een aantal voorbereidende activiteiten plaatsvinden op school, waarbij de leerlingen onder andere een deel van het décor gaan ontwerpen en liedjes en dansjes gaan instuderen. Daarnaast wordt er op de slotdag, woensdag 30 maart 2016, aandacht besteed aan het instuderen van de tekst en de generale repetitie. Als afsluiting van alle inspanningen wordt de voorstelling ‘Vlinder’ door alle kinderen van de Holterenk opgevoerd.

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer