Dijkerhoeksfeest 2008

0

Een spectaculair programma van het begin tot het eind

Aan de optochtwagens wordt de laatste hand gelegd, de mensen van het Dijkerhoeks Amateur Toneel (DAT) zetten de puntjes op de i voor de revue en de feestcommissie treft de laatste voorbereidingen. Kortom: Dijkerhoek maakt zich op voor het Dijkerhoeks feest. En dat belooft dit jaar weer een knalfeest te worden. Het Dijkerhoeks feest dat plaatsvindt op 27, 28 en 29 juni wordt er één om nooit te vergeten. 

Wat staat er zoal op het programma? Allereerst kan worden vastgesteld dat het weer een evenement wordt voor jong en oud. Voor Dijkerhoekers en niet-Dijkerhoekers. Geert Stevens, voorzitter van de feestcommissie, is tevreden over het programma. Hoewel hij nog niet alles wil prijsgeven, wil hij de belangrijkste onderdelen al wel vast verklappen. “Willen de mensen precies weten wat er allemaal gaat gebeuren op het terrein? Dan nodigen we ze natuurlijk van harte uit om een bezoekje te brengen aan het Dijkerhoeks feest.”

DAT möt könn’n

DAT geeft op 27 juni om 19.45 uur het startschot voor het Dijkerhoeks feest. Dan begint namelijk de revue die dit jaar als titel ‘DAT möt konn’n’ heeft. “De revue is elk jaar een vast onderdeel van het programma”, vertelt Geert. “Een jarenlange, succesvolle traditie die zo’n achthonderd mensen trekt. Dus dat is de moeite waard.” Na de revue verzorgt het Agrarisch Duo een optreden. Ook zij vormen al een aantal jaren een vast onderdeel van het programma. “Het Agrarisch Duo is gegarandeerd een succes. Elk jaar weten ze de tent weer op z’n kop te zetten”, aldus de voorzitter. 

Ochtendprogramma zaterdag

Op zaterdagmorgen is heel feestvierend Dijkerhoek weer vroeg uit de veren. Om 10.00 uur gaat namelijk de optocht van start. De wagens worden opgesteld aan de Tromopsweg (in de weide tegenover de Dijkerhoekse school). De eindbestemming is het feestterrein bij Het Bonte Paard. Na de optocht wordt iedereen in de tent verwacht. Dan maakt de Stichting Openluchtspel Dijkerhoek namelijk op spectaculaire wijze de hoofdrolspelers van het openluchtspel voor de molen op 28, 29, 30 augustus en 3, 5 september 2009 bekend. Dit doen zij op een ludieke wijze waarbij het publiek in de tent een belangrijke rol speelt. 

Kuipsteken op zaterdagmiddag

Zaterdagmiddag staat in het teken van spelletjes, voor jong en oud. Voor de kinderen is er onder meer de draaimolen en een groot luchtkussen. De volwassenen kunnen meedoen aan jeu de pneu. Dit is een spectaculair spel met rubberen banden dat start om 14.00 uur. Ook staat het bekende spel kuipsteken op het programma (aanvang 15.30 uur). “Zo snel mogelijk met je kuip van een helling af en vervolgens een stok door een ring steken. Dat is het doel van dit spelletje”, vertelt Geert. “Bijzonder is dat dit onderdeel wordt georganiseerd door vroegere feestcommissieleden.”

Samen feestvieren

Feestvieren, dat is toch wel het thema van de zaterdagavond. De Perfect Showband en Lady en de Vageband staan deze avond op het podium. Beide bands bestaan uit rasmuzikanten die de taal van het feestvieren wel kennen. Nieuw is het sms-scherm in de tent. Feestvierders kunnen een sms sturen naar een bepaald nummer, waarna hun bericht op het grote scherm verschijnt. Van ‘buurvrouw, wil je wat drinken’ tot ‘schat, wil je met me trouwen’; er zijn tal van mogelijkheden denkbaar. 

Evenals vorig jaar rijdt er dit jaar op de zaterdagavond weer een gratis bus naar het Dijkerhoeks feest. Hieronder de vertrektijden:

21.15 uur vanuit Markelo (Wapen van Markelo)

21.30 uur vanuit Holten (Klavier)

Om 21.45 arriveert de bus bij de feesttent in Dijkerhoek. De bus vertrekt daar weer om 1.30 uur.

Ook zijn er weer passe-partouts verkrijgbaar. Voor 15 euro bent u in het bezit van een entreebewijs voor de zaterdagavond op de tentfeesten in Dijkerhoek, Loo, Espelo en Okkenbroek. Kijk op http://www.dijkerhoeksfeest.nl voor meer informatie.

Muziekfestijn op de laatste dag

De laatste dag van het Dijkerhoeks feest, de zondag, is er weer één met veel muziek. Er wordt gestart met een uitgebreide brunch onder het genot van de Tiroler klanken van de Hinterecke Musikanten. De brunch trekt elk jaar weer zo’n vierhonderd mensen. Willen de bezoekers op de laatste dag van het feest wat meer rust? Dan kunnen ze buiten genieten van een vliegerdemo en een act met honden en frisbees. 

Na de brunch, wanneer iedereen weer wakker is geschud door de Hinterecke Musikanten, betreden Boh Foi Toch en 30 Euro Live het podium. Twee bands van formaat. “Een spectaculair muziekprogramma voor de zondag dus”, stelt Geert. “Boh Foi Toch treedt niet meer zo vaak op, dus we zijn dan ook ontzettend blij dat ze op het Dijkerhoeks feest willen spelen. In combinatie met 30 Euro Live kunnen we de bezoekers een zeer gevarieerd programma aanbieden.” Een afterparty is er dit jaar niet, tenzij Nederland in de voetbalfinale komt. Dan wordt een groot scherm in de tent geplaatst. “We willen het feest niet langzaam af laten lopen”, vertelt Geert. “Een knallend begin en een knallend eind. Dat is het idee voor dit jaar.”

Wilt u meer weten over het Dijkerhoeks feest? Kijk dan op http://www.dijkerhoeksfeest.nl.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.