De Waerdenborch zet zich in voor Stichting Young Africa

HOLTEN – Voor de leerlingen uit klas 3 handel&administratie van De Waerdenborch staat deze week in het teken van project Young Africa.

Young Africa is een stichting die zich inzet voor kansarme jongeren in Afrika. Dat doen ze onder meer door het aanbieden van vakopleidingen, microkrediet programma’s, begeleid woonprojecten en allerlei buurtactiviteiten. Zie ook http://www.youngafrica.org/.

De leerlingen hebben deze week opdrachten gemaakt over ontwikkelingslanden zoals Zimbabwe en Mozambique, landen waar stichting Young Africa actief is. Ze hebben affiches gemaakt, informatie gezocht over microkrediet, een presentatie gemaakt over een ontwikkelingsproject naar keuze en een brochure gemaakt over stichting Young Africa.

Op vrijdag 22 april organiseren de leerlingen een verkoopdag. De leerlingen gaan in groepjes op verschillende plekken in Holten, Bathmen en Markelo producten verkopen die door de jongeren in Afrika zijn gemaakt. Denk aan stenen beeldjes, draadwerk, kaarten en placemats. De volledige opbrengst van deze dag gaat naar stichting Young Africa, waardoor het project niet alleen heel leerzaam is voor de leerlingen, maar ook nog eens een zinvolle bijdrage levert aan de ontwikkeling van kansarme leeftijdsgenoten in Afrika.

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer