Crisisnoodopvang vluchtelingen goed verlopen

RIJSSEN-HOLTEN – Bedankwoord aan alle betrokkenen voor de crisisnoodopvang.

Op vrijdag 23 oktober 2015 zijn ongeveer 50 vluchtelingen opgevangen in sporthal De Stroekeld. Het betrof voornamelijk gezinnen afkomstig uit Syrië. Op maandag 26 oktober 2015 heeft Rijssen-Holten afscheid genomen van deze groep vluchtelingen. Zij worden nu opgevangen door de gemeente Voorst. Het tijdelijke verblijf is goed verlopen.

Portefeuillehouder Roland Cornelissen geeft aan dat dit ook komt doordat vrijwilligers de vluchtelingen goed hebben opgevangen en begeleid. “Voordat de vluchtelingen er waren hadden al ruim 300 mensen zich opgegeven bij ViaVie Welzijn te willen helpen. Niet iedereen hoefde te worden ingezet. Dit maakt het dat ik op hen allemaal erg trots ben”.

Burgemeester Arco Hofland vult aan: “Ook door alle betrokken organisaties die enthousiast aan de slag gingen, ontstond er samen met alle vrijwilligers een efficiënte samenwerking. Goed om te zien dat een ieder zich met hart en ziel inzette om het verblijf van de vluchtelingen zo goed mogelijk te laten verlopen. Rijssen-Holten en met name de kern Rijssen heeft zich van haar beste kant laten zien”.

Reacties zijn gesloten.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer