Benodigde percentage glasvezel ruim gehaald

HOLTEN – Bij de start van het project “Glasvezel in het buitengebied” was het al bekend: de verdere uitwerking van het project kan pas van start als minimaal 60% van de bewoners van het gebied aangeeft mee te willen werken aan de aanleg van glasvezel onder de gestelde voorwaarden. Dit percentage is gehaald; de laatste telling laat zien dat ruim 65% van de betrokken inwoners en eigenaren in het buitengebied graag glasvezel ontvangt.

Hoge respons in korte tijd
“Zeker gezien de korte reactietermijn ben ik blij te zien dat zoveel inwoners gereageerd hebben. We wisten dat de behoefte er was, maar dit benadrukt nog maar eens welk belang onze inwoners hebben bij een snelle en stabiele verbinding”, zegt wethouder Roland Cornelissen.

“Het vervolg van dit project is nu dat met dit resultaat aangetoond is dat er voldoende belangstelling is voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied. Met behulp van provinciale subsidie kan de gemeente het project nu mogelijk maken. Voor de realisatie is het o.a. van belang dat nu op perceelsniveau ontworpen wordt en er een partij gezocht wordt die dit netwerk kan exploiteren. Zodra aan deze randvoorwaarden is voldaan, kunnen we na de bouwvak starten met de aanleg.”

Verlenging termijn
In januari dit jaar is nog besloten de aanmeldingstermijn te verlengen. De aanmeldperiode van een maand bleek toch te kort voor alle betrokkenen om zijn of haar reactie te kunnen geven. Dit was te merken aan het vele aantal reacties dat we tot nu toe in de verlengingstermijn nog mochten ontvangen.

Aanmelden kan nog tot en met 28 februari 2016 via het aanmeldformulier dat bij de brief gevoegd is. Inwoners die deze informatie niet meer hebben, kunnen dit ook vinden op http://www.rijssen-holten.nl onder “Glasvezel in het buitengebied”.

Reacties zijn gesloten.