65e MAC – Voorjaarsrit met internationale deelname

0

HOLTEN – Voor de op zaterdag 12 maart a.s. te houden 65e MAC – Voorjaarsrit bestaat van deelnemers zijde inmiddels al flinke belangstelling. De organisator van deze endurorit, Motor – en Automobielclub “de Holterberg”, heeft al ruim 180 inschrijvingen binnen en men verwacht dat dit aantal nog behoorlijk zal toenemen, met name door de ééndaglicentiehouders  die op de wedstrijddag zelf nog kunnen inschrijven.

Onder de inschrijvers treffen we bijna alle Nederlandse “enduro – toppers”, terwijl een aantal Duitse en Belgische deelnemers zorgen voor een internationaal tintje aan dit evenement. De rit telt mee voor het Open Nederlands Kampioenschap Enduro 2011.  

Na de succesvolle viering van het 65 jarig jubileum van MAC “de Holterberg”, op 26 november jl.,staat de organisatie nu dus aan de vooravond van de start van de jubileum endurorit. Om deze rit een extra tintje te geven zal de route dit jaar in tegenovergestelde richting van voorgaande jaren worden verreden. Hierdoor ontstaat voor met name de vaste deelnemers aan deze enduro, een geheel andere rit zo is de verwachting.

De route van de 65e editie van de MAC-Voorjaarsrit heeft een lengte van ongeveer 67 kilometer, de inters rijden vier ronden en de nationale deelnemers drie.  

In de route zijn drie zogenaamde crossproeven opgenomen, welke vrij toegankelijk zijn voor publiek. Deze proeven zijn uitgezet op geheel afgezette delen van het parcours en hier worden de tijden van de rijders opgenomen. De tijden van alle proeven bij elkaar opgeteld bepaalt de klassering van de deelnemers in de verschillende klassen.

Proef I is op het industrieterrein  “Vletgaarsmaten” en is berucht vanwege de modderige omstandigheden in voorgaande jaren, de lengte van deze proef is ongeveer 6 kilometer. Proef II is uitgezet in de buurtschap “Helhuizen” en heeft een lengte van bijna 3 kilometer en proef III tenslotte is op en rond het motocrosscircuit “de Zuurberg”, lengte ongeveer 5 kilometer. De start en finish vinden plaats bij clubgebouw ’t Stuurhuus, Beusebergerweg 37 te Holten, gestart wordt er vanaf 8.30 uur en zo rond 15.30 zal de laatste deelnemer aan de finish zijn.    

Onder de deelnemers treffen we ook een flink aantal leden van de organiserende vereniging MAC “de Holterberg”, enkelen van hen moeten zelfs in staat worden geacht om mee te strijden voor een top drie klassering in hun klasse. Mannen als Erik Lammertink, Ismo ten Velde, Erik en Allan Davids en Björn Schrijer zijn zeker van dit kaliber. Maar ook de andere deelnemende clubleden zoals, Henk Spenkelink, Kelvin Seppenwoolde, Jan Poortman, Rien Rensen en Rendo Boersma , kunnen zomaar voor een verassing zorgen in hun klasse. Al met al belooft het een spannende strijd te worden.

Voor de laatste informatie, deelnemerslijst en precieze plaats en doorkomsttijden van de proeven kan men terecht op de MAC-site: http://www.macdeholterberg.nl

Voor off roadrijders bestaat er ook weer de mogelijkheid om de route éénmaal te rijden en wel direct nadat de laatste wedstrijdrijder is vertrokken voor zijn laatste ronde, dit zal om plm. 14.30 uur zijn.

Inschrijven en keuring  ter plekke tussen 13.00 en 14.00 uur op de startplaats bij het MAC-clubgebouw ’t Stuurhuus, het inschrijfgeld bedraagt € 15,00. De motoren moeten voldoen aan het off roadreglement en de deelnemers moeten in het bezit zijn van een KNMV licentie, deze is eventueel ter plekke te verkrijgen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.