• Evenementen
 • Holtense Index
 • Smidsbelt webcam
 • Leven in Holten
 • Contact
 • Evenementen
 • Holtense Index
 • Smidsbelt webcam
 • Leven in Holten
 • Contact

Holtense Index – Vermelding

HV Holten

 1. HV Holten
 1. HV Holten
slide-image-2
slide-image-1
slide-image-3
slide-image-2slide-image-1slide-image-3
Over ons

In 1977 werd door leden van de V.V. Holten bekeken of het mogelijk was een handbalafdeling op te richten. Miny Kemper, Jan Hospers en Wim Dalhuisen legden de eerste contacten met de toenmalige afdeling IJsselstreek van het N.H.V. Bij de oprichtingsvergadering op 10 oktober in Sporthal 't Mossink (de huidige fitness ruimte) waren 30 leden aanwezig. Tot halverwege het jaar 1978 werd alleen getraind en oefenwedstrijden gespeeld. Met ingang van het seizoen 1978-1979 werd aan de competitie deelgenomen. Men speelde op een grasveld op Sportpark Meermanskamp, gelegen op de plaats waar nu de atletiek accommodatie is gesitueerd.

Het eerste bestuur bestond o.a.:
- Dhr. Fred Groenewoudt (voorz.)
- Dhr. Jan Hospers (pen. meester),
- Mej. Hendrika Teeselink (secr.)
- Dhr. Jan Victor Dorlas (wedstr. secr.)

Wim Dalhuisen en Frits Paule waren de eerste trainers. Het eerste lid (nr 001) was Marti Barvelink. De contributie voor een seniorlid bedroeg destijds f 82,= Voor de jeugd f 47,50.
In 2004 werd de OMNI vereniging S.V. Holten ontbonden. De handbalafdeling ging met ingang van dit jaar als zelfstandige vereniging HV Holten verder.
In 2003 vierde de handbal zijn 25-jarig bestaan. Sportief werd dit ook een succesvol seizoen. Dames 1 werd kampioen en promoveerde naar de 1e klasse, terwijl ook dames 2 en de heren senioren promoveerden. Het seizoen 2005-2006 bracht opnieuw belangrijke successen. Dames 1 promoveerde na beslissingswedstrijden naar de Regioklasse en won ook voor het eerst de afdelingsbeker.
Het seizoen 2006-2007 bracht de vereniging opnieuw succes. Als debutant in de Regioklasse leverde het damesteam een opmerkelijke prestatie door na een spannende competitie de beslissingswedstrijd tegen Heeten te winnen en te promoveren naar de Hoofdklasse. Ook werd dit seizoen de bekerfinale opnieuw gehaald, waarbij evenals een jaar eerder tegen Wijhe moest worden gespeeld. Helaas was dit keer Wijhe de sterkere ploeg.

Het seizoen 2007-2008 speelde Dames 1 dus in de Hoofdklasse. Holten weerde zich goed en behield tot de laatste competitiewedstrijd de kans op klassebehoud. Helaas werd op de laatste competitiedag degradatie een feit. Dames 1 kwam daardoor weer in de Regioklasse B.
Ook in de Regioklasse en het seizoen daarna in de 1e klasse had het verjongde Holten het weer moeilijk. Veel blessures waren er mede debet aan dat ook in dat seizoen de dames weer een stapje terug moesten doen. Zo speelt Dames 1 vanaf seizoen 2010-2011 weer in de 2e klasse van de Regio Oost van het NHV. Het jaar daarop kwam men in de 3e klasse terecht. Vanaf seizoen 2013-2014 kwam de kentering. Dames 1 promoveerde naar de 2e klasse. In het afgelopen seizoen 2014-2015 werd dames 1 kampioen van de 2e klasse en komt dus in seizoen 2015-2016 uit in de 1e klasse! Na 1 jaar verblijf in deze klasse, degradeerden zij naar de 2e klasse.

Helaas moesten we in het seizoen 2009-2010 na zo ín dikke 30 jaar noodgedwongen afscheid nemen van het heren-handbal. Wie weet steken een aantal heren de koppen nog eens bij elkaar en komt er toch nog weer een nieuw team? De Dames Recreanten groeien nog steeds in ledenaantal, zodat ook komend seizoen weer met 3 teams aan de midweekcompetitie wordt deelgenomen.

teamfoto-dames-1-met-trainer-in-v-vorm

Zwaarbevochten handbaloverwinning op ESCA

HV Holten
11 oktober 2020
Afgelopen zaterdagavond speelde dames 1 van handbalvereniging Holten tegen het nog ongeslagen ESCA 1 uit Arnhem. Voor het eerst in de geschiedenis van HV Holten werd deze wedstrijd via een livestream op facebook HV Holten van begin tot eind uitgezonden. De coronamaatregel, dat er geen publiek bij de wedstrijd aanwezig mocht zijn, lag hier vooral […]
hvh

Koploper Klarenbeek te sterk voor Holten

HV Holten
4 oktober 2020
Afgelopen zondagmiddag speelde dames 1 van handbalvereniging Holten in en tegen Klarenbeek. Klarenbeek 1 had zijn eerste competitiewedstrijd met liefst 30-9 gewonnen van Pacelli 2 en ook Holten won haar 1e wedstrijd namelijk tegen Schalkhaar. Al vrij snel bleek dat Holten een zware kluif had aan Klarenbeek. Halverwege de 1e helft keken de Holtense dames […]
HVHolten-Schalkhaar-25-19-Gitta-en-Ilse

Handbaldames starten met overwinning

HV Holten
27 september 2020
Afgelopen zaterdagavond speelde dames 1 van handbalvereniging Holten de openingswedstrijd van dit seizoen tegen Schalkhaar. Holten had 2 nieuwe basisspeelsters in haar hoofdmacht te weten Kristi Evers (ex Dalfsen) en Ilse Klaasses (ex Kwiek uit Raalte). Schalkhaar begon goed aan deze wedstrijd en nam als snel een voorsprong van 1-4. Hierna begon Holten wat terug […]
hv-holten-buiten-1

Handbalvereniging Holten hervat training op het hockeyveld!

HV Holten
19 mei 2020
Aangezien in verband met de coronapandemie er nog niet in de sporthal mag worden getraind, heeft het bestuur/technische commissie van de HV Holten besloten om de trainingen in de buitenlucht te hervatten. Dankzij de medewerking van Hockeyclub Holten-Rijssen konden de handbaltrainingen weer van start gaan. De jeugdige handbalsters gooiden op dinsdag 12 mei weer hun […]
logo-HVH

Holtense handbaldames onderuit tegen Lettele

HV Holten
9 maart 2020
Afgelopen zondagmiddag speelde dames 1 van Holten tegen het 2e team van Lettele. Holten stond 3e en Lettele 5e op de ranglijst. De ploegen konden dus wel eens aan elkaar gewaagd zijn. Bij Holten maakte jeugdkeepster Femke Nikkels haar officiële debuut in de Holtense hoofdmacht. De langdurig geblesseerde Marieke Haverslag maakte ook weer de nodige […]

Stuur een bericht

Welkom terug!

Log hieronder in op je account

Maak een nieuw account aan

Vul onderstaande gegevens in voor je account

Achterhaal je wachtwoord

Geef je gebruikersnaam of email adres in om je wachtwoord te resetten.