Boek “Verdwenen boerderijen uit het kerkdorp Holten” zeer goed ontvangen

Op de Open dag van de “Oudheidkamer Hoolt’n” op zaterdag 28 oktober jl. werd het boek “Verdwenen boerderijen uit het kerkdorp Holten” gepresenteerd en startte de verkoop van het boek. Het boek is een vervolg op de artikelreeks “Verdwenen boerderijen” in het weekblad West-Twente. Een artikelreeks samengesteld door Henk Grobben en Johan Jansen. Henk Grobben als auteur van het boek en Johan Jansen zorgde voor het fotomateriaal.

In het eerste deel van het boek wordt in een viertal hoofdstukken stilgestaan bij de geschiedenis van het kerkdorp en zijn buurschappen in de periode 1600 – 1800 en in het tweede deel worden de verdwenen boerderijen onder de loep genomen. Uit de reacties die bij de oudheidkamer en bij de samenstellers van het boek binnen komen blijkt dat het boek zeer goed wordt ontvangen.

Bijvoorbeeld een via mail ontvangen reactie, gericht aan bestuur en samenstellers: “Bedankt voor dit mooie boek. Ik heb het in één ruk uitgelezen. Eerst de beschrijving van de samenleving. Knap hoe jullie in zo weinig woorden een compleet en zeer leesbaar verslag hebben gegeven van zo veel zaken die het leven van mensen beïnvloeden. Nog niet vaak las ik het zo helder uiteengezet. En dan de beschrijving van de boerderijen. Regelmatig met een oma-gevoel. Mooi gedaan. Kortom: compliment!”
Henny Wibbelink. Dus voor alle Holtenaren en oud-Holtenaren, die een bepaalde binding hebben met het dorp Holten een aanrader, voor zichzelf of als Sinterklaas- of Kerstcadeau.

Het boek “Verdwenen boerderijen uit het kerkdorp Holten” is verkrijgbaar bij de oudheidkamer aan de Dorpsstraat in Holten tijdens de openingsuren van de exposities, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur. Of te bestellen via mail: oudheidkamer-holten@home.nl, of telefoon: 06 83143297 – Jolanda Ulfman.

De prijs van het boek bedraagt € 20.00, exclusief eventuele verzendkosten.

Oudheidkamer
Reacties (8)
Geef Reactie
 • Bianca Denekamp

  Antoinette Denekamp Het oude huisje van je moeder op de foto! ?

  • Antoinette Denekamp

   Sommige dingen kan ik me ook nog herinneren als was ik dan nog wel klein.

  • Bianca Denekamp

   Ik kan mij vooral de geur van het huis heel goed herinneren! Het rook altijd heel lekker! Alleen geen idee wat dat is geweest! ☺️

 • Willy Denekamp

  Mijn opa en oma en mijn ouders hebben er vroeger gewoond en zelf heb ik er ruim 3 jaar in gewoond met mijn dochter