Als je om kinderen geeft …

0

HOLTEN – Hieronder een algemene oproep voor gastgezinnen.

# gastgezinnen gezocht – Wie heeft er een plekje over ?
# Medewerkers van Pax Kinderhulp zijn begonnen met de voorbereidingen van de vakanties voor Berlijnse kinderen.
# De kinderen komen dit jaar van 31 maart tot 13 april en van 14 juli tot 4 augustus
 

Na de val van de muur in 1989, kwam er in Berlijn vrijheid en de vrees voor het verleden verdween.

Dit bleek slechts uiterlijke schijn, want sociale, culturele en economische problemen waren niet zo snel te verwerken, dan wel weg te werken. In het oostelijk deel van de stad wonen de mensen met de meeste problemen op het gebied van huisvesting, werkeloosheid, criminaliteit en vreemdelingenhaat, terwijl het westelijk deel zich profileert als wereldstad met alle denkbare technische hoogstandjes.

Zoals vaak in "onevenwichtige situaties" binnen een stad, woonwijk of gezin worden de kinderen hiervan de dupe

Om deze kinderen (van 5 t/m 12 jaar) te laten beleven, voelen en meemaken wat het is om in een gewoon gezin te kunnen leven, waarin respect, aandacht, warmte en geborgenheid is voor ieder individu, is de stichting Pax Kinderhulp, werkgroep Berlijn, naarstig op zoek naar nieuwe gastgezinnen. Zij kunnen bovengenoemde kinderen die warmte en geborgenheid geven waardoor hun vertrouwen in een betere toekomst weer kan groeien.

Medewerkers van Pax Kinderhulp begeleiden de kinderen tijdens de reizen. Daarnaast staan ze stand-by voor de kinderen en de gastgezinnen tijdens de vakanties.

Alle kosten voor vervoer, begeleiding en verzekering van de kinderen worden betaald. Voor het gastgezin blijft alleen de kosten over die binnen het gezin zelf worden gemaakt, zoals eten en drinken.
Is er in uw gezin plaats voor een gastkind of wilt u meer informatie, kijk dan op de site http://www.paxkinderhulp.nl, of neem contact op met Geke Ligtenberg 0548-521010

Holtens weekoverzicht
Abonneer je op ons weekoverzicht en ontvang het laatste nieuws elke zaterdag rechtstreeks in je inbox
Je kunt uiteraard altijd weer afmelden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. AccepteerLees meer