“Zwem-APK” in nieuwe zwembad Markelo

0

HOLTEN – Zwem- en Poloclub Twenhaarsveld (Z.P.C. Twenhaarsveld) zal vanaf 7 december a.s. haar trainingen gaan geven in het nieuwe zwembad in Markelo.

Om de opening van het nieuwe zwembad te vieren zal de eerste training op 7 december een zogenoemde “Zwem-APK” training zijn. De naam “APK” zegt het al; deze training zal gericht zijn op het onderhouden en wellicht wel opfrissen van de zwemtechnieken en daarbij behorende basisvaardigheden.
 
In de zomermaanden stonden de kranten er vol van: “Zwemvaardigheid Nederlanders onder druk” (NU.nl), “Kinderen zwemmen minder goed” (Stentor) en “Nederland zwemt steeds slechter” (NOS nieuws). Door het afschaffen van het schoolzwemmen en het niet geregeld blijven zwemmen na het behalen van zwemdiploma A, hebben kinderen en jongeren onvoldoende basisvaardigheden om zich goed te kunnen redden in het water.

Maar wanneer kun je je nu goed redden in het water? Vaak denken mensen dat alleen zwemdiploma A voldoende is. Dit is echter alleen zo wanneer na het behalen van dit zwemdiploma de basisvaardigheden met regelmaat geoefend blijven worden. Het behalen van diploma B en C is daarom een aanrader omdat dan de basisvaardigheden nog meer getraind worden. Z.P.C. Twenhaarsveld biedt de gelegenheid om deze zwemdiploma’s te halen.
 
Dus wilt u, of willen uw kinderen volgend zomer weer veilig kunnen zwemmen in de zee of in het zwembad op het vakantiepark, maar ook tijdens een gewoon zwemuitje, dan is de training “Zwem-APK” een goede voorbereiding. Eventueel kunt u daarna doorgaan met trainingen/lessen om zwemdiploma’s te behalen.
 
Kortom; interesse voor een “Zwem-APK”?? Kom dan geheel vrijblijvend op zaterdag 7 december van 11.15 uur tot 12.00 uur naar het nieuwe zwembad in Markelo (De Potdijk 5) en doe mee met Z.P.C. Twenhaarsveld! Iedereen; jong en oud is welkom!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.