Zonne-energie voor burgers én agrariërs

4

HOLTEN – Binnenkort kunnen actieve agrariërs maar ook inwoners van onze gemeente zich opgeven voor een subsidietraject van zonne-energie.

Iedereen die er over denkt om op deze manier duurzaam energie op te wekken is van harte welkom. De avonden worden gehouden op donderdag 18 augustus speciaal voor agrariërs, en op dinsdag 23 augustus alleen voor eigenaren van een woning.

Zonne-energie voor agrariërs
Actieve agrariërs in Rijssen-Holten kunnen zich opgeven voor het subsidietraject van de provincie Overijssel. Met de subsidie kan per bedrijf een installatie gerealiseerd worden van ca. 15 kWp. In een gemiddelde bedrijfssituatie is de terugverdientijd ca. 8 jaar. Stimuland gaat mede namens LTO afdeling Rijssen-Holten en Duurzaam Holten een aanvraag indienen bij de provincie. De gemeente Rijssen-Holten ondersteunt dit traject. De subsidie is beperkt: er is vooralsnog voor 15 agrarische bedrijven subsidie beschikbaar. Zijn er meer aanvragen, dan zal loting bepalen wie er nu mee kan doen.

Informatieavond voor agrariërs
Geïnteresseerde agrariërs zijn van harte welkom op de voorlichtingsbijeenkomst op donderdag 18 augustus om 20.00 uur in het Kulturhus Holten. Daar worden de regeling en de voorwaarden uiteengezet. Stimuland laat daarbij een voorstel voor de opzet zien. Countus Accountants en Adviseurs geeft informatie over de terugverdientijden. Uiteraard is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Zonne-energie voor eigenaren van een woning
Voor eigenaren van een woning in Rijssen-holten is er een soortgelijke subsidiemogelijkheid. Alleen als rond de 60 eigenaren meedoen, kan een aanvraag bij de provincie ingediend worden. Bij eigenaren geldt dat de volgorde van aanmelding aangehouden wordt. Duurzaam Holten bundelt deze aanvragen en dient een subsidieverzoek in bij de Provincie Overijssel.

Informatieavond voor eigenaren van een woning
Geïnteresseerde eigenaren van een woning zijn van harte welkom bij de voorlichtingsavond op dinsdag 23 augustus om 20.00 uur in het Kulturhus Holten. Op deze avond vertellen deskundigen wat eigenaren kunnen verwachten van zonne-energie, hoe het aanvraagtraject verloopt en welke kosten dat met zich meebrengt. Ook hier is alle ruimte voor het stellen van vragen.

Snelle beslissers nodig!
De subsidie aanvraag moet voor 1 september 2011 ingediend zijn bij de provincie. Vanwege dit snelle tijdstip kunt u al tijdens deze bijeenkomst uw interesse kenbaar maken. Heeft u meer  bedenktijd nodig dan kan dat,  maar uw aanmelding moet  wel uiterlijk 21 augustus  zijn ingediend bij Stichting Stimuland.  Zijn er meer dan 15 gegadigden dan vindt er een loting plaats op dinsdag 23 augustus 2011. Bij toekenning van de subsidie zal Stimuland de agrariërs informatie verstrekken over de verschillende leveranciers in zonnepanelen.

Eigenaren van een woning kunnen een aanvraag indienen tot uiterlijk donderdag 25 augustus 2011 17.00 uur.   

Het vervolg
Na het verwerken van alle aanvragen en een mogelijke loting, regelt Stimuland voor de agrariërs mede namens de gemeente Rijssen-Holten, de subsidieaanvraag bij de provincie. Duurzaam Holten regelt de subsidieaanvraag bij de provincie voor de eigenaren van woningen in Rijssen-Holten. In de loop van de volgende maanden wordt duidelijk of beide subsidietrajecten gehonoreerd worden. Naar verwachting kan de uitvoering van de zonnepanelen in de eerste helft van 2012 gerealiseerd worden.

Meer weten?
Iedereen die meer wil weten over de subsidie van de zonnepanelen, is van harte welkom bij de informatieavonden op donderdag 18 augustus (agrariërs) of dinsdag 23 augustus (eigenaren woningen) om 20.00 uur in het Kulturhus in Holten. Opgeven is niet nodig.

4 Reacties
 1. Jeanet Emmens zegt

  En hoe kom ik in contact met duurzaam holten? Ik wil mijn aanvraag alvast indienen …

  1. Henk Meendering zegt

   Via [email protected] en u bent natuurlijk hartelijk welkom op 23.08.2011.
   Mvg. Henk Meendering.

 2. Jeanet Emmens zegt

  En hoe kom ik in contact met duurzaam holten? Ik wil mijn aanvraag alvast indienen …

  1. Henk Meendering zegt

   Via [email protected] en u bent natuurlijk hartelijk welkom op 23.08.2011.
   Mvg. Henk Meendering.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.