World Fair Trade Day 2013

0

HOLTEN – Wereldwinkel Holten schenkt op 11 mei aandacht aan de World Fair Trade Day en aan Moederdag met een “High Tea”.

Dit jaar wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het belang van eerlijke handel voor miljoenen boeren in ontwikkelingslanden.

Bijvoorbeeld de groene thee uit China met de naam Purity. Met hele blaadjes groene thee en stukjes granaatappel is dit een natuurlijke bron van anti-oxidanten. Deze thee is afkomstig van een groep van 52 kleine theeboeren uit de provincie Hunan in Zuidoost China. Deze boeren verbouwen de theeop 600 meter hoogte en doen de eerste verwerking zelf.

De fairtrade ontwikkelingspremie is daarom geïnvesteerd in een theemachine en in de reparatie van de weg tussen de heuvels en het dorp.Voor de toekomst staat de aanleg van een drinkwatervoorziening en extra geld voor de opleiding van hun kinderen gepland.

Een fairtrade verwenmoment voor iedereen.

De Wereldwinkel combineert de aandacht voor deze eerlijke handel met een attentie  voor Moederdag in de vorm van een exclusieve geschenkdoos kruidenthee vol bijzondere smaken en geuren, met daarin de thee Purity zoals hierboven beschreven. Voor ieder moment van de dag, voor elk wat wils, een100% biologische theesoort.

Op 11 mei organiseert Wereldwinkel Holten een “High Tea” om iedereen de thee te laten proeven, met daarbij iets lekkers gemaakt van producten uit de Wereldwinkel. Iedereen is welkom om zo een eigen fairtrade verwenmoment te beleven op de World Fair Trade Day.

De Wereldwinkel staat voor verkoop van fairtrade producten, en investeert zo in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. Vanaf 6 mei zijn er speciale aanbiedingen in aanloop naar World Fair Trade Day en Moederdag.

Waar? In de Wereldwinkel Holten in het Kulturhus, Smidsbelt 6. Welkom!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.