Whatsapp groepen voor veiligheid in buurt

HOLTEN – Sinds een aantal maanden is er een whatsappgroep in het leven geroepen voor het terugdringen van het aantal inbraken en het vergroten van het veiligheidsgevoel van de inwoners in de gemeente Rijssen-Holten. Momenteel hebben ongeveer 50 Holtenaren zich zich aangemeld voor deze whatsappgroepen.

Het doel van deze WhatsApp-groepen is het doorgeven van verdachte situaties en het melden van misdrijven en ongeregeldheden.

Tevens hopen wij een preventieve werking te bewerkstelligen. Momenteel zijn er al 50 personen die zich bezighouden met dit project in Holten.

Deze deelnemers zitten allemaal aangesloten in een whatsappgroep van de wijk waar zij woonzaam zijn.

Een aantal weken gelden is er een start gemaakt met de plaatsing van whatsappbuurtwacht borden. Deze borden komen aan het begin van de deelnemende wijken te staan. Met deze borden hopen wij een preventieve werking te bewerkstelligen. Het idee van whatsappbuurtwachten is niet nieuw. In dorpen en steden waar deze groepen al op een eerder moment actief zijn geworden is een zichtbare daling van het aantal inbraken.

Inwoners kunnen zich aanmelden voor whatsappgroep

Er wordt gebruikgemaakt van whatsappgroepen om eventuele verdachte situaties met elkaar te delen. Inmiddels zijn er al 5 wijk-Whatsappgroepen actief binnen de gemeente: 4 in Holten en 1 in Rijssen. Inwoners die zich hierbij willen aansluiten, kunnen zich aanmelden via www.rijssen-holten.nl/inwoner/publicatie/whatsapp.

Reacties zijn gesloten.