Wandelaars springen voor hun leven voor rallyrijder

0

Holten – Verschillende wandelaars op de Menumsweg, onderdeel van de Pieterpadroute, moeten zaterdag 2 juni, rond 15.40 uur, springen voor hun leven wanneer een 34-jarige Rijssenaar in een rallyauto met zeer grote snelheid over het zandpad rijdt.

Verschillende wandelaars zien dat de bestuurder van een Volkswagen Golf, voorzien van diverse reclamestickers en een nummer, met grote snelheid over de Menumsweg te Holten rijdt. Enkele wandelaars moeten springen om de auto te ontwijken. Deze weg is een zandpad en maakt deel uit van de Pieterpadroute. Het is een smalle zandweg met aan beide zijden hoge bermen met hoge begroeiing. De weg wordt jaarlijks gebruikt voor een proeve in de Golden Tuliprally. Enkele getuigen verklaren dat de bestuurder met 120 kilometer per uur over deze weg rijdt. Vanwege de hoge snelheid  kan niemand het kenteken van de Golf opnemen. Wel zien getuigen de reclame bestickering en het nummer op deze rallyauto. Aan de hand hiervan weet de gewaarschuwde politie de eigenaar van het voertuig te achterhalen. Bij het onderzoek blijkt dat de broer van de eigenaar de bestuurder is geweest. De 34-jarige man uit Rijssen verklaart deel te nemen aan de Golden Tuliprally en zegt op dat moment de route te hebben verkend.

In opdracht van de officier van justitie wordt de Rijssenaar aangehouden en wordt zijn rijbewijs ingevorderd. De wandelaars hebben aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling cq poging tot doodslag. De politie doet nader onderzoek.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.