Waerdenborch scoort het best

0

HOLTEN – Van de scholen voor voortgezet onderwijs in deze regio scoort de Holtense openbare scholengemeenschap De Waerdenborch het best.
Althans, volgens de bijlage ‘Schoolprestaties’ van dagblad Trouw die deze week is gepubliceerd. De andere scholen scoorden ‘gemiddeld’.

Het gaat hierbij puur om (examen)rendementen. De sfeer op school dan wel eigen identiteiten zijn buiten beschouwing gelaten.

Uitgangspunt vormde het oordeel van de onderwijsinspectie. Dat is gebaseerd op de gegevens van drie jaar, opdat scholen niet op slechts één jaar worden ‘afgerekend’. De inspectie vergelijkt ‘opbrengsten’ van scholen met een vergelijkbaar percentage achterstandsleerlingen. Trouw voegde daar nog wat criteria aan toe en kwam zo tot een eigen oordeel, dat een indruk geeft van het totale rendement over 2007, waarbij het percentage achterstandsleerlingen geen rol speelt.

De Waerdenborch scoort maximaal op de drie-sterrenschaal van de inspectie oftewel ‘excellent’. Op de vijf-sterrenschaal van dagblad Trouw heeft de school er vier. Het Slatink (vmbo, kader en theoretisch) en Het Vlier (havo, vwo) in Deventer en het Veluws College in Twello (vmbo, gemengd en theoretisch) scoorden gemiddeld.

De gemiddelde eindexamencijfers zijn als volgt: Het Slatink, 884 leerlingen: 6,4; Het Vlier, 1190 leerlingen: 6,3; Veluws College, 287 leerlingen: 6,3 en De Waerdenborch, 1770 leerlingen: 6,4. www.trouw.nl /onderwijs 
(bron Stentor)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.