VVD vraagt om regie bij college Rijssen-Holten

2

HOLTEN – De gemeente Rijssen-Holten heeft te maken met een aantal grotere bouwprojecten en renovaties. Bij grotere bouwtrajecten zijn er soms perioden dat planningstechnisch een bouw stil ligt. De VVD Rijssen-Holten is van mening dat de gemeente in langdurige ‘stilstand’ situaties de regie op zich moet nemen om de belangen van de gemeente en haar inwoners te bewaken.

In Rijssen speelt bijvoorbeeld de situatie rond Eerdmanserve, een wijk die door economische ontwikkelingen in uitvoering is vertraagd. Er ligt momenteel een open bouwvlakte waarbij de reeds aanwezige bewoners een troosteloos uitzicht hebben en het gele stuifzand de lente verdrijft. De vooruitzichten zijn voor de middellange termijn somber, de volgende fase staat voorlopig nog niet in de planning. Onder regie van de gemeente en in overleg met de projectontwikkelaar zou de bestaande planning opnieuw moeten worden bekeken waarbij straatnaambordjes, straatverlichting en parkeervakken nu eerder gerealiseerd moeten worden. Misschien kan dit al gecombineerd worden met de beplanting die men voor ogen heeft of anders zouden de open vlaktes tijdelijk van gras kunnen worden voorzien met hier en daar een kleine struik of boom. Met minimale middelen moet het toch mogelijk zijn om de overlast te beperken en het wooncomfort van deze bewoners sterk te verbeteren?

In Holten is de beoogde verdieping van het wegdek bij de spoortunnel over de Dorpsstraat door onverwachte problemen vertraagd. De VVD Rijssen-Holten is blij met het besluit van het college om de vervolgwerkzaamheden te combineren met de geluidsschermen montage. De totale overlast voor de Holtenaren wordt daardoor geconcentreerd tot een kleine periode. De tijdelijk asfaltering zorgt er gelukkig voor dat deze belangrijke weg weer normaal begaanbaar is maar de tijdelijke afzettings-materialen zijn hier toch niet voor een half jaar nodig? Erger nog, ze zullen tijdens de verschillende feesten deze (na-)zomer alleen maar tot baldadigheid leiden. Voor toeristen is dit niet hartelijk binnenkomen en bij evenementen als de Triathlon zijn deze materialen meer een hindernis dan een hulp. Een paar plaggen gras en het opslaan van deze materialen zorgen meteen al voor een heel ander gezicht.

De VVD Rijssen-Holten vraag het college regie te nemen in situaties dat een projectontwikkeling stil valt zodat de belangen van zowel de gemeente als haar inwoners recht wordt gedaan.

2 Reacties
  1. dorpstraatbewoner zegt

    Oh ik dacht al. betalen we daarvoor ozb om je omgeving lekker te laten verslonzen. 😡

  2. dorpstraatbewoner zegt

    Oh ik dacht al. betalen we daarvoor ozb om je omgeving lekker te laten verslonzen. 😡

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.