Vrijdagmarkt in Dorpsstraat tijdens Midzomerfestival

0

HOLTEN – Het gemeentebestuur heeft besloten de kooplieden van de vrijdagmarkt op 18 mei 2012 tegemoet te komen door alsnog de Dorpsstraat tijdens Midzomerfestival beschikbaar te stellen als marktterrein.

Hoewel het Wansinktracé tussen Oranjestraat en Industriestraat dan nog niet open is voor het verkeer, acht de gemeente het verantwoord de Dorpsstraat tussen Larenseweg/Stationsstraat en Kolweg af te sluiten voor het doorgaande verkeer op vrijdag 18 mei 2012, vanaf 11.00 uur. Het verkeer wordt geleid via de route Rijssenseweg-Drostenstraat-Industriestraat-Kerkhofsweg-Stationsstraat naar de Dorpsstraat vice versa. Deze omleiding is mogelijk omdat op 18 mei de Stationsstraat tussen Kerkhofsweg en Larenseweg/Dorpsstraat nog open is voor het verkeer.

Daar komt bij dat verwacht wordt dat op die dag de verkeersintensiteit van het doorgaande verkeer minder is, omdat veel bedrijven die dag gesloten zijn en er dus minder beroepsmatig verkeer is. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

De winkels in de Dorpsstraat zijn op 18 mei 2012 tot 11.00 uur ’s ochtends bereikbaar.

Het gemeentebestuur denkt dat door deze oplossing ook tijdens het midzomerfestival de markt in Holten op een redelijke wijze de consument van dienst kan zijn.

De vertegenwoordiger van de vrijdagmarkt in de marktcommissie heeft aangegeven tevreden te zijn met deze oplossing.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.