Vrede geef je door

0

HOLTEN – Op initiatief van  de Stichting Viering Nationale Feestdagen heeft op vrijdagmorgen 20 april een delegatie van het bestuur van de S.V.N.F. op alle basisscholen in Holten, Espelo en Dijkerhoek het Nationaal Aandenken van het Nationaal Comité 4 en 5 Mei Comité “Vrede geef je door” uitgedeeld aan alle leerlingen van de groepen zeven en acht, om een aanzet te geven tot het thema  herdenken, dat ook dit jaar weer op 4 mei zal plaatsvinden. Met het uitdelen van dit aandenken wil het de S.V.N.F. het belang van vrede en vrijheid onderstrepen. Vrede en vrijheid is niet vanzelfsprekend, maar erg kwetsbaar, zoals tijdens de Tweede Wereldoorlog en ook nu nog op meerdere plaatsen in de wereld tot uitdrukking komt.

Met name in de vroegere gemeente Holten leeft het herdenken van gesneuvelden en omgekomen burgers erg sterk door de aanwezigheid van de Canadese Begraafplaats waar op 4 mei de kinderen van de basisscholen tijdens de herdenkingsplechtigheid bloemen zullen leggen bij de graven.

De S.V.N.F. heeft dank zij de donateurswerving in maart j.l. wat meer financiële armslag gekregen en hoopt met dit cadeau voor het basisonderwijs zowel de schoolkinderen als hun ouders te motiveren om de jaarlijkse herdenkingen te bezoeken, zowel ‘s morgens op de Canadese Begraafplaats als ’s avonds in de Dorpskerk met aansluitend de Stille Tocht naar het monument op de Molenbelterweg.

Bestuur S.V.N.F.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.