Voorverkoop Piratenrockfeest Splo loopt als een trein.

0

Na amper 2 weken van voorverkoop is al ruim de helft van de beschikbare kaarten voor het Piratenrockfeest met Jan Smit, Jannes en Gewoon Jansen over de toonbank gegaan.

Dit is de vierde keer in successie dat de Sploder etherpiraat Hekkalf FM in samenwerking met de Feestcommissie Splo zo’n feest op poten zet. Op vrijdagavond 21 april aanstaande zal in de feesttent aan de Espelodijk weer een grandioos feest losbarsten. De voorbereiding van het feest heeft weer enkele maanden in beslag genomen, want de show moest weer mooier worden dan voorgaande jaren. Het Hekkalf FM-team was er over eens dat er weer iets nieuws moest gebeuren, dit jaar worden de artiesten weer op spectaculaire wijze gebracht en er is gekozen voor een groot aandeel rock ‘n’ roll in de line-up.

Te beginnen natuurlijk met Gewoon Jansen. Met maar één doel voor ogen……..feest, wordt het podium met maarliefst zes enthousiastelingen beklommen.
De familie bestaat uit vader Willem en zijn vier zonen: Harrie, DJ, Bas, Jaja en schoondochter Patries Jansen. (kortom de knotsgekke Nederlandse variant van de Kelly Family).

Gewoon Jansen staat garant voor een flinke dosis humor, Nederlandstalige levensliederen met een lach, een traan of knipoog en andere onzinherrie, geïnspireerd door de etherpiraten en zendamateurs.
Bewerkte covers en eigen nummers passeren tijdens de ludieke optredens de revue. Van ‘Dokter Bernard’ en ‘een vriend’ tot ‘het stinkt hier naar vis’ wordt het publiek vermaakt en geraakt

Als eerste solo-artiest zal niemand minder dan Jan Smit het podium beklimmen. Met de release van de langverwachte nieuwe singles “Vrienden Voor Het Leven” en het ingetogen “Laura” geeft Jan Smit een duidelijk visitekaartje af. Anno 2006 ligt zijn loopbaan goed op koers: optredens in binnen- en buitenland, een eigen televisieshow en ook nog eens een nieuw album! Deze CD staat vanaf de release, eind April 2005 al in de top 20 van Albums. Een platina plaat is reeds bereikt, ook zijn laatste DVD: “Live op de bühne” heeft inmiddels een gouden status!

Het nummer: “Als De Nacht Verdwijnt” kwam spontaan naar boven drijven vanuit het Oosten, Noorden en later vervolgens vanuit het Zuiden van het land. Dit was vooral te danken aan de etherpiraten. Tot op de dag van vandaag blijft dit nummer een veelgevraagde en veelgedraaide topper die overal in het land uit volle borst wordt meegezongen.

De volgende artiest komt al voor de tweede keer naar Splo. Hij maakte al furore tijdens het eerste Piratenfeest in 2003, toen hij nog vrij onbekend was, maar het gaat Jannes Wolters voor de wind. De Drentenaar, die in het Oosten van het land al jaren een gevierd artiest is, verovert nu langzaam maar zeker ook de rest van Nederland met zijn aansprekende Nederlandstalige liedjes en zijn makkelijk in het gehoor liggende stem. Onlangs werd Jannes gekroond tot Koning der Piraten tijdens het Giga Piraten Festijn in Almelo, nadat hij in 2003 al door liefhebbers van het Nederlandse lied was uitgeroepen tot Beste Piratenartiest.
 
Zijn album Als ’t zonnetje schijnt stormde in 2005 als hoogste nieuwe binnenkomer de albumlijst binnen op nummer 1! Eerder dit jaar werd de sympathieke woonwagenbewoner uit Emmen 13 weken lang gevolgd door de camera’s van RTV Oost en Drenthe voor zijn eigen docusoap Gewoon Jannes, wat een groot lokaal succes was.
Gewoon Jannes beleefde in augustus haar landelijke première als wekelijks item in SBS Shownieuws. Jannes hoopt met zijn eigen soap het Nederlandstalige lied een hart onder de riem te kunnen steken: “Ik ben een strijder voor het Nederlandstalige lied, dus ik hoop dat mijn soap ervoor zorgt dat het genre de aandacht krijgt die het verdient.”

Het Piratenrockfeest wordt gehouden op vrijdagavond 21 April in de feesttent aan de Espelodijk in Espelo (Splo, gemeente Holten.) De tent is geopend vanaf 20.00 uur en om 21.15 uur zal Jan Smit al optreden i.v.m. verdere werkzaamheden. De organisatie raadt iedereen dan ook aan om op tijd te komen. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de volgende adressen en kosten dan slechts € 12,50

Holten:
• Café Jansen (Boerbiet)
• Bierlokal am Bahnhof

Dijkerhoek:
• Het Bonte Paard

Nieuw-Heeten:
• Café Vosman
• Café Vree-Egberts

Laren:
• Hotel Stegeman

Markelo:
• Café Vennebekken

Hengevelde:
• Eetcafé Assink

Aan de tent zullen ook nog een beperkt aantal kaarten worden verkocht ? € 15,-

Voor meer informatie kan men terecht op de website: www.hekkalf.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.