Voorjaarsconcert H.M.V. verrassend veelzijdig

0

HOLTEN – Het voorjaarsconcert van de Holtense Muziekvereniging werd een avond waar alle elementen uit de vereniging aan bod kwamen. O.l.v. van Bert Sleumer beet het jeugdorkest de spits af.

Enthousiast werden de nummers gespeeld en vooral de solo van de schuiftrombone werd met groot applaus begroet, daarna was het de beurt aan de jeugddrumband. Wat vooral opviel was het grote aantal leerlingen. Michiel Butterhof die de leiding over deze jeugd en de drumband heeft zal met zijn grote inzet hieraan wel debet zijn. De grote verscheidenheid van instrumenten zorgde ervoor dat drummen helemaal niet saai hoeft te zijn. Dit werd bewezen door de drumband zelf die met het nummer Buildings zonder instrumenten, maar met hamers, boren en troffels mooie dingen deden. Het orkest o.l.v. Raymond Waanders, blonk uit met prachtige nummers, vooral The Phantom of the Opera werd schitterend uigevoerd.

Na de pauze werd er door Amazing, o.l.v. Tom Grondman, gastkoor deze avond, een vijftal liederen ten gehore gebracht, waarna de verrassing van de avond ‘De drie tenoren’ ten tonele verschenen. Deze drie tenoren waren niet met handen gebonden, maar wel met de voeten, algehele hilariteit. Daarna werd gezamenlijk door Amazing en het orkest het bekende Music was my first love van John Miles uitgevoerd. De afstemming van het geluid tussen zang en orkest kwam niet helemaal tot zijn recht, het sologedeelte op keyboard werd door Jose Reinaardus keurig gespeeld.

Het concert werd afgesloten met een mars  die door het publiek met handgeklap werd ondersteund. Ook werden er een drietal leden van H.M.V. gehuldigd, Harry Willems die 40 jaar lid is, Willeke Aaltink en Sabrina Kolkman die al 12 1/2 jaar hun partijtje mee blazen. Ze werden door voorzitter Voordes in de bloemetjes gezet.

Al met al een avond die laat was afgelopen, maar nooit verveeld

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.