Volleybalmeiden C2 knokken zich terug in de wedstrijd

0

HOLTEN – De meiden C2 van volleybalvereniging Mintonette hebben afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen HVC uit Den Ham een 2-0 achterstand omgebogen in een 2-3 overwinning.

De eerste set was aan beide kanten erg rommelig en tam. Doordat HVC de bal vaak in één keer over het net speelde, gingen de Holtense meiden daarin mee.

Tijdens de training wordt de nadruk gelegd op 3x overspelen, namelijk de 1e bal is de pass, de 2e bal is voor de spelverdeler en de 3e bal wordt gespeeld om een punt te maken(aanvaller). Setstand deze eerste set was 25-20 voor HVC. In de tweede set ging het spel verder als in de 1e set en na de stand 25-13 en een 2-0 achterstand moest er iets aan de Holtense kant gebeuren.

In de derde en vierde set werd er door Mintonette erg goed 3x overgespeeld waardoor het spel ook leuk was om naar te kijken. De meiden gingen voor alle ballen en dat resulteerde in de setstanden 21-25 en 22-25 en dat betekende dat er een vijfde set moest worden gespeeld. Er werd steeds beter gespeeld, goed gekeken naar de bal en door inzet en heel veel plezier werd de vijfde set vrij eenvoudig gewonnen met 4-15. Door deze overwinning klimmen de meiden van C2 weer een plaatsje omhoog.

C1 had vrijdagavond de returnwedstrijd tegen de Krekkers uit MariaParochie. Daar de eerste wedstrijd probleemloos door de Krekkers was gewonnen, wisten de meiden dat dit een zware wedstrijd zou worden. De eerste twee sets speelde Holten zonder concentratie en precisie. Daarna herpakten ze zich en speelden ze twee geweldige sets die helaas toch verloren gingen. Ondanks het verlies mogen ze toch terugkijken op een goede wedstrijd.

Zaterdag 30 maart is er een jeugdcompetitieronde gepland in sporthal ’t Mossink en iedereen is welkom om de jeugdteams aan te moedigen. De eerste wedstrijden beginnen om 09.30 uur en om 11.00 uur starten de laatste wedstrijden.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.