Verslag Nacht van Blauw Wit

0

HOLTEN – Witkampers is winnaar geworden van de 32e Nacht van Blauw Wit.

In een spannende finale leek lange tijd sc. Rijssen met de winst aan de haal te gaan, maar in de laatste vijf minuten wist Witkampers door twee doelpunten en een assist van speler van het toernooi Richard Kok een 1-0 achterstand om te bouwen naar een 1-3 overwinning. Blauw Wit won de strijd om de derde plaats van Hector met 4-1.

In poule A begon Blauw Wit sterk door met 3-0 te winnen van G.F.C. uit Goor. De andere wedstrijd in de poule tussen titelverdediger Hector en Almen eindigde in een 1-1 gelijkspel. Vervolgens bleek Hector met 4-1 te sterk voor Blauw Wit. De wedstrijd tussen Almen en G.F.C. kende een 3-0 tussenstand voor Almen, maar G.F.C. wist dit in de laatste minuten nog naar een 3-3 eindstand te brengen.
Blauw Wit had in de laatste wedstrijd aan een gelijkspel tegen Almen genoeg. Almen drong aan maar Blauw Wit verdedigde gegroepeerd en was af en toe via uitbraken gevaarlijk. Toen Almen met de meeopkomende keeper te veel risico nam kon Blauw Wit vanaf eigen helft scoren en was de wedstrijd beslist.<br>
G.F.C. moest met 4-0 van Hector winnen om die ploeg uit de halve finales te houden en koos dus voor de aanval, zonder echter te grote risico’s te nemen met de snelle aanvallers van Hector. In de onderlinge wedstrijd tussen twee goorse clubs werd uiteraard ook om de eer gestreden. G.F.C. kwam wel op 1-0 voor maar wist niet verder uit te lopen. Uiteindelijk wist Hector de gelijkmaker te scoren en werd daarmee tweede in de poule achter Blauw Wit.

In poule B begon sc. Rijssen goed door met 1-0 van sc. Markelo te winnen. v.v. Holten speelde vervolgens verdienstelijk tegen Witkampers, maar gaf een ongelukkig eigen doelpunt weg en verloor met 3-2. Holten wist vervolgens overtuigend van Markelo te winnen met 3-0 en Witkampers won met 3-2 van sc. Rijssen.
Witkampers won vervolgens ook met ruime cijfers van Markelo (5-2) en was daarmee poulewinnaar. De onderlinge wedstrijd tussen Holten en Rijssen moest uitmaken wie de andere halve finalist zou worden. Holten had vanwege het doelsaldo genoeg aan een gelijkspel en zat op rozen toen het een 1-0 voorsprong nam. Rijssen nam meer risico door de keeper mee te laten spelen en deze zorgde persoonlijk voor de gelijkmaker met een afstandsschot. Kort voor tijd maakte Rijssen de winnende na een fraaie combinatie en ging zo als tweede in de poule door naar de halve finales.

De eerste halve finale ging zo tussen Blauw Wit en sc. Rijssen. Rijssen speelde in een heel laag tempo en verleidde Blauw Wit om in dit tempo mee te gaan. Blauw Wit slaagde er hierdoor nauwelijks in gevaarlijk te worden en bij een snelle uitval kwam sc. Rijssen zelfs op voorsprong. Hierna zette Blauw Wit aan maar paal en lat stonden doelpunten in de weg waardoor sc. Rijssen de eerste finaleplek opeiste.<br>
De tweede halve finale kwam Witkampers al snel op voorsprong na een flitsende combinatie. Hector probeerde hierna vanalles om te scoren maar ondanks een aantal zeer goede aanvallen wist men geen gat te vinden in de hechte verdediging van Witkampers dat daarmee de titelverdediger onttroonde en doorging naar de finale.

In de kleine finale was de koek op voor Hector. Blauw Wit wilde het eigen publiek nog wel even wat laten zien en combineerde goed. Met de 4-1 werd daarmee ook revanche genomen voor het verlies eerder in het toernooi.
In de finale kwam sc. Rijssen al snel op voorsprong en moest daarna in de verdediging tegen Witkampers dat uiteraard alles probeerde om te scoren. Lange tijd leek Rijssen stand te houden maar met nog vijf minuten te gaan kantelde wedstrijd door twee doelpunten van Richard Kok binnen een minuut. Toen even later ook de 3-1 viel was de strijd beslist en kon Witkampers zich tot winnaar van het toernooi laten huldigen. Witkamper Richard Kok die ook op het veld een prima seizoen draait werd door de toernooileiding tot speler van het toernooi uitgeroepen.

Witkampers werd zo voor de eerste keer winnaar van de Nacht van Blauw Wit en mag volgend jaar de wisselbeker verdedigen. De organisatie kan terugkijken op een prima verlopen toernooi dat zowel sportief als qua gezelligheid als geslaagd kan worden bestempeld.
 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.