Verkeer Holten onder de loep

4

HOLTEN – Als over pakweg een jaar de Dorpsstraat verkeersluw is, wordt er een uitvoerig verkeersonderzoek in en rond Holten verricht.

Aan de hand van de uitkomsten van deze studie wil de gemeenteraad bepalen of de veelbesproken noordelijke rondweg er moet komen, of een alternatieve route (verlengde Waagweg).

Dit besluit is niet eerder dan eind 2013 te verwachten. Dat bleek donderdagavond in de raadscommissie Grondgebied. Alle fracties gingen akkoord met het verkeersonderzoek, dat ruim 60.000 euro gaat kosten. Al vinden de fracties van VVD en SGP de studie volkomen overbodig. „Het is het zoveelste onderzoek naar de noordelijke rondweg”, reageerde VVD-fractievoorzitter Jan Kevelam, die aangaf dat het geld beter aan de weg zelf kan worden besteed. „Al die tellingen zijn niet nodig. We weten wel waar straks de knelpunten liggen; voor het station, de Stationsstraat wordt heel druk”, aldus Kevelam.

SGP-raadslid Gradus Kreijkes zit op dezelfde golflengte. „Een noordelijke rondweg is de beste oplossing. Al het andere is jammer, dat kost energie, tijd en geld.” Deze opmerking schoot andere fracties in het verkeerde keelgat. Gemeentebelang-raadslid Jan Aanstoot wees er op dat het onderzoek ‘in de lijn ligt’ met een eerder genomen raadsbesluit over de noordelijke rondweg. Nadat ook andere fracties kritiek uitten over de opstelling van VVD en SGP , gingen ook deze partijen akkoord met het omvangrijke verkeersonderzoek, waarbij ook kentekens worden genoteerd.

De studie wordt verricht als het Zilverzand- en Wansinktracé zijn aangelegd én de Dorpsstraat verkeersluw is gemaakt. Dat laatste kan nog wel een jaar duren. Dus laat ook het onderzoek op zich wachten. Terwijl de coalitie per se deze raadsperiode, die voorjaar 2014 eindigt, een definitief besluit wil nemen over de noordelijke rondweg. „Dat is in het coalitieakkoord afgesproken”, verklaarde wethouder Ben Wolterink. Hij erkende daarbij dat ‘de tijdslijn behoorlijk krap is’.

(bron tubantia)

4 Reacties
 1. echteP zegt

  En de rotonde bij Schuppert,word die dit jaar gerealiseerd of in 2013.

 2. echteP zegt

  En de rotonde bij Schuppert,word die dit jaar gerealiseerd of in 2013.

 3. Tejo zegt

  Gelukkig eerst weer een onderzoek en geld uitgeven voordat men verder gaat. Anders gaat het allemaal te snel…

 4. Tejo zegt

  Gelukkig eerst weer een onderzoek en geld uitgeven voordat men verder gaat. Anders gaat het allemaal te snel…

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.