Verenigingen geven groen licht voor uitwerking Netwerkplan

0

Op 22 mei 2006 heeft de klankbordgroep Netwerkplan Sport ‘ja’ gezegd tegen de verdere uitwerking van de inrichtingschets voor ’t Vletgoor (variant B).

Groen licht werd gegeven tijdens een klankbordgroepbijeenkomst ‘op locatie’. Op uitnodiging van de sportraad Rijssen-Holten en de gemeente Rijssen-Holten is de klankbordgroep op werkbezoek geweest naar een tweetal sportparken in Deventer en Arnhem die een vergelijkbaar proces doorgemaakt hebben. De verenigingen konden een ‘kijkje in de keuken’ nemen van collega verenigingen. Op die manier werd gezien en gehoord welke keuzes zij gemaakt hebben ten aanzien van velden én gebouwen. Ook werd uitleg gegeven over de wijze van aanpak. Daarnaast heeft onafhankelijk adviesbureau ISA Sport inzicht gegeven in de groeiprognoses en groeimogelijkheden voor de verenigingen binnen het Netwerkplan sport.

Aansluitend aan dit bezoek gaven de verenigingen hun positieve mening over de nu voorliggende schets. Hiermee wordt het startsein gegeven voor een verdiepingsslag van het plan. Nu het pakket van eisen voor de inrichting van ’t Vletgoor in grote lijnen vastligt kan de financiële haalbaarheid van het plan in beeld worden gebracht en voorgelegd worden aan commissie en raad. Wethouder
W. Stegeman, die overigens symbolisch het ‘stokje’ voor dit project over heeft gedragen aan collega wethouder W.A.J. Ter Schure, heeft de verenigingen beloofd te streven naar behandeling van het uitgewerkte plan in de raadscommissie van 5 september 2006.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.