Veldtoertocht door koeienstal

0
Veldtoertocht door koeienstal

Holten – De Wielervereniging Holten opent het nieuwe jaar zoals gebruikelijk met de Beemd- en Bergtoer. Deze landelijk goed aangeschreven veldtoertocht, die ook op de kalender van Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) staat, wordt op zondag 6 januari verreden. De laatste jaren kwamen er ruim 1300 fietsers aan het vertrek. Fietsers die geen lid zijn van een wielervereniging kunnen ook deelnemen. Dankzij de medewerking van vele landeigenaren, waaronder Staatsbosbeheer, voert de  fietstocht door heuvelachtige gebieden die normaal zijn afgesloten voor terreinfietsers.

Naast een 30 en 50 kilometer lange route wordt er, op veler verzoek, dit jaar voor het eerst ook de mogelijkheid geboden om een 40 kilometer lang traject te fietsen. Deze afstand gaat evenals de 50 kilometer lange route onder andere door de Beuseberg .Hier passeert men ook de koeienstal van boer Schutte. De kortste afstand rijdt uitsluitend over de Holterberg. Op deze Holterberg lopen alle routes samen en maakt men ook gebruik van de zelfde controlepost, hier wordt warme bouillon, thee en een krentenbol verstrekt.

Alle routes kunnen in eigen tempo worden afgelegd en zijn met pijlen en linten uitgezet. Ruim 60 vrijwilligers, meest lid van de Wielervereniging Holten, zijn ingeschakeld om het evenement vlekkeloos te laten verlopen. Er zal ook een fotograaf aanwezig zijn die alle deelnemers onderweg vastlegt op de gevoelige plaat. Start- en eindpunt van de Beemd en Bergtoer is zoals gebruikelijk sporthal ’t Mossink aan de Keizersweg in Holten. Deelnemers kunnen vertrekken tussen 9.00 en 10.30 uur. Kleedruimtes zijn aanwezig en na afloop is er gelegenheid tot douchen.

Leden van de NTFU en de KNWU betalen 3 euro voor de deelname, overige deelnemers betalen 1 euro extra t.b.v. een dagverzekering. Een herinnering is tegen meerprijs verkrijgbaar. Voor verdere informatie kan men kijken op de website van de Wielervereniging Holten www.wvholten.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.