Tweemaal Kerstvaria bij KB Dondertman

0

HOLTEN/ ESPELO – Voor alweer de zesde achtereenvolgende maal verzorgt Kinderboerderij Dondertman – Meester Bosweg 5 – het evenement Kerstvaria.

Tweemaal: zondag 22 en donderdag 26 december. Beide keren van 12:00 – 18:00 uur. Nieuw dit jaar zijn de draaimolen en figurerende kinderen van de Theaterfabriek.

Zondagmiddag treedt het mannenkoor Germania uit Heeten met tussenpozen voor het voetlicht en Tweede Kerstdag is ’s middags een accordeonist aanwezig om het evenement op geregelde tijden met gezellige muziek op te luisteren. Tussendoor klinken de sonore klanken van midwinterhoornblazers.
Kerstvaria is een evenement voor het hele gezin met een grote verscheidenheid aan onderdelen, variërend van de kerststal tot en met een sfeervolle fotoshoot in het centrale Boshuus. Donateurs hebben gratis toegang, individuele bezoekers betalen de normale entreeprijs van 2 euro pp (2 jaar en ouder). Voor sommige onderdelen van het evenement wordt een (bescheiden) vergoeding gevraagd. Er is ruime gratis parkeergelegenheid en het gehele terrein is geschikt voor rolstoelgebruikers.

Ingang tijdelijk verplaatst
Zoals gebruikelijk biedt Kerstvaria de bezoeker een mix van een kerst- en winterfair. In navolging van een aantal jaren geleden is de ingang met de kassa verplaatst en start de wandeling over het kinderboerderijterrein iets verderop bij de hooiberg. In de knuffelwei neemt de kerstman bezoekers mee in zijn arrenslee en kunnen in de ligwei (kerst)ezelritjes worden gemaakt. En wie wil kan daar de kinderen op de foto laten zetten en de prent gelijk meenemen. Even verderop komt men in het bos bij de sfeervol ingerichte kerststal. En natuurlijk is het bos bij het invallen van de schemering als vanouds prachtig verlicht met kaarsen. In samenwerking met de Theaterfabriek uit Almelo figureren beide dagen toepasselijk geklede kinderen op het terrein. Ze begeven zich tussen de bezoekers met o.a. kippen en konijnen en uiteenlopende attributen en fungeren zelfs als heuse schildwacht.
Op het grote plein bij het knuffelhuis is het gezelligheid troef. Kleintjes kunnen een rondje draaien in de draaimolen en proberen zoveel mogelijk sneeuwballen te gooien door de gaten in het bord waarop een sneeuwpopfamilie is afgebeeld. In afwisseling met de midwinterhoornblazers  is er op beide dagen live muziek vanuit de muziektent op het plein. Zondag 22 december treedt het mannenkoor Germania er voor het voetlicht. De heren zorgen ongetwijfeld voor extra sfeer en zijn telkens gedurende een half uur te beluisteren om 14:00 uur, 15:00 uur, 16:00 uur en 16:45 uur. Op Tweede Kerstdag omlijst accordeonist Blankenstijn het evenement met muzikale gezelligheid. En natuurlijk wordt daarbij ook volop aan de inwendige mens gedacht. Zo zijn er oliebollen, poffertjes en erwtensoep en is er ook warme chocolademelk, Glühwein of koffie.
De kerstfair met een keur aan artikelen is ingericht in een grote tent op het terras van het Boshuus. Daar staat tevens een ruimte waar cupcakes van vogelvoer kunnen worden gemaakt of er tegenover broodjes kunnen worden (af)gebakken.

Wensboom
Naast ontspanning en vrolijkheid staat Kerst ook in het teken van bezinning en vriendschap. Ook voor jonge kinderen een belangrijk thema. Dondertman biedt kinderen daarom de gelegenheid om iets wat hen bezighoudt – een gedachte of wens – op een ster te schrijven en deze in de kerstwensboom op de veranda te hangen. Tenslotte kan jong en oud zich in het

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.