Triathlon koorts

2

Het is weer zover, we hebben er weer een jaartje op moeten wachten, maar dat is het meer dan waard. Heel Holten staat weer op z’n kop want het is weer tijd voor de triatlon. De triatlon is Holten en Holten is triatlon.

Soms verbaas ik me erover hoeveel mensen er iedere keer weer langs de kant staan, want met zoveel deelnemers en zoveel vrijwilligers blijven er toch niet zoveel Holtenaren over. Maar een oplettende toeschouwer ontdekt dat dit geweldige evenement ook veel toeschouwers van buiten Holten trekt.

De VVV van Holten moet denk ik ook wel smullen van zo’n geweldig visitekaartje, want een betere reclame voor Holten kan ik me niet voorstellen. De organisatie van de triatlon zorgt ervoor dat alles gesmeerd loopt en doet als organisatie niet onder voor betaalde internationale organisaties.

Persoonlijk heb ik altijd last van triatlon koorts in deze dagen. Het is een vreemd soort onderbuik gevoel, dat alleen maar sterker wordt naar aanloop van de triatlon. Het is mij trouwens opgevallen dat ik deze koorts vrij besmettelijk is want met mij schijnen veel mensen dit te hebben.

Want wie heeft er niet langs de kant gestaan en heeft in een vlaag van verstandsverbijstering geroepen dat hij of zij dit ook wel kan en na wat aandringen van omstanders beloofd heeft zich op te geven voor de volgende editie. Terwijl je de woorden uitspreekt, wil je het liefst je tong eraf bijten, omdat je van tevoren eigenlijk wel weet dat het een mission impossible is!

Als je jezelf met pijn en moeite toch hebt kunnen inhouden, dreigt alweer het volgende gevaar: de after party. Dit feest waarbij (naar het schijnt, want zo heb ik het nooit ervaren) rijkelijk wat bier stroomt, gooit vaak alle remmen los en voor je het weet, schieten dan toch die levensgevaarlijke woorden eruit: ik doe volgend jaar ook mee!

Voor alle mensen die dit gevoel ook kennen heb ik wat tips:

* Neem een zuurtje mee waarop je kunt bijten, dit doet minder zeer dan je tong;
* Zoek langs het parcours toeristen op en ga daar tussen staan, die zijn toch zo weer verdwenen en zullen je niet pakken op een kleine verspreking;
* Vermijdt bier (ik moet toegeven dit is eigenlijk een domme tip);
* Zoek bij een biertje teveel soortgenoten op, zij zullen zich jouw verspreking de volgende dag niet meer herinneren.

Met deze tips kan het eigenlijk niet misgaan en mocht het toch fout gaan… train ze!

Tot slot nog dit, ik weet niet of u ze al gezien hebt maar Holtensnieuws.nl heeft een heus promotieteam. Onder het motto het Holtensnieuws.nl promotieteam komt naar je toe deze zomer, komt u ze vast wel tegen. Echter wie hoopt op wulpse dames in naveltruitjes zal bedrogen uitkomen. Geen wulpse dames dat is jammer, maar gelukkig in dit geval ook geen naveltruitjes.

Met vriendelijke triatlon groet,

Hansje in de Kelder (die zeker volgend jaar niet meedoet)

2 Reacties
  1. HANSJEindeKELDER zegt

    De morning after was geen party (bier smaakte te goed), maar het was weer een geweldig feest! O ja, mochten er mensen zijn die zich “spontaan” hebben aangemeld voor de editie 2007, laat het mij dan even weten…. 😉

  2. HANSJEindeKELDER zegt

    De morning after was geen party (bier smaakte te goed), maar het was weer een geweldig feest! O ja, mochten er mensen zijn die zich “spontaan” hebben aangemeld voor de editie 2007, laat het mij dan even weten…. 😉

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.