Triathlon Holten heeft overvloed aan deelnemers

0

Holten- Met een wachtlijst voor nagenoeg alle series gaat de Triathlon Holten aanstaande zaterdag van start. De wedstrijd die tevens kwalificatiewedstrijd is voor de Olympische Spelen van 2008 in Peking, heeft over belangstelling niet te klagen. Met het binnenhalen van de Europese Kampioenschappen voor 2009 verwacht de organisatie voor de komende jaren bovendien dat deze nog verder toe zal nemen.

In de afgelopen jaren wist de Stichting Triathlon Holten zich met een overvloed aan deelnemers op de bondswedstrijden (1/8 en ¼ triatlon wedstrijden) altijd verzekerd van volle startgroepen. Dit jaar moest de organisatie echter ook wachtlijsten maken voor de categorieën Elite, Nationale senioren en Masters. Alleen bij de dit jaar voor het eerst georganiseerde European Junior Cup wedstrijd voor  junioren op de sprint afstand zijn nog startplaatsen beschikbaar.

Bezoek het Triathlon Holten Forum – Klik Hier!

De Junioren zullen aanstaande zaterdag om 12.15 uur als eersten starten in de Schipbeek. Vervolgens komen de Elite dames en heren aan de beurt. Aan deze categorie nemen maar liefst 26 nationaliteiten deel. Onder de deelnemers ook de op de eerste plaats in de Europese ranglijsten staande Lenka Zemanová bij de dames en Andriy Glushchenko bij de heren. Voor de eerste tien dames en heren is een totaal prijzengeld van meer dan 25.000 euro beschikbaar. Daarnaast is er een geldbedrag voor de snelste tijd op elk van de drie onderdelen: zwemmen, fietsen en lopen. De ‘Vrienden van de Triathlon Holten’ hebben een extra prijs van € 250,- beschikbaar gesteld voor de eerste Nederlander (zowel bij de mannen als de vrouwen) die de finish op het Smidsbelt bereikt in de Elite categorie.

Na de eerdergenoemde categorieën gaan ook de Nationale senioren, Masters, Sponsorteams en de deelnemers aan de kwart en achtste triatlon van start. De jeugd van Holten heeft op vrijdagavond al een kampioenschap in de vorm van een kinder Run-Bike-Run. Ook voor deze wedstrijd, die om 20.00 uur van start gaat, heeft zich een record aantal deelnemers aangemeld. De Run-Bike-Run wordt gevolgd door de Zwemloop, twee jaar geleden ingesteld voor de atleten op de wachtlijst en nu toegankelijk voor een ieder die wil deelnemen.

De vrijdagavond wordt geopend en afgesloten met een muzikaal optreden. De opening wordt verzorgt door Dolf Moed van Theaterfiets in samenwerking met Abacus Theater, TTM sound en light en de dansgroep van Hester Paalman. Wolter Kroes zal met zijn optreden de avond afsluiten. Ook op zaterdag biedt de Stichting Triathlon Holten naast het sportieve onderdeel ander vermaak. De gehele middag kan men rondlopen op de sport- en promotiemarkt, de bekende Kinderstraat is weer opgebouwd en ’s avonds kan er tijdens de After Race Party genoten worden van muziek van de band Flippen en Thomas Berge. Voor alle evenementen georganiseerd door de Stichting geldt dat de toegang gratis is.
 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.