Triathlon; fietsparcours nog selectiever.

2

De wedstrijdatleten, die deelnemen aan de 22e Triathlon Holten, beklimmen op zaterdag 15 juli maar liefst vijf keer de Motieweg met een stijgingspercentage van 10% aan de westzijde van de Holterberg. De organisatie is van mening dat door deze parcourswijziging het fietsparcours zowel veiliger als selectiever zal zijn. In het wederom groots opgezette randgebeuren zijn Lee Towers en Jannes de grote attracties.

Fietsparcours gewijzigd.
Sinds het toestaan van het stayeren tijdens de Olympische triatlon van Holten ontstaan tijdens de wedstrijd, net zoals bij het wielrennen, zowel bij de dames als bij de heren een aantal pelotons. Afgelopen jaar was het door een record aantal dames en het maximum aantal heren duidelijk dat het dubbelzijdig gebruik van de vrij smalle Toeristenweg een knelpunt dreigde te worden. Door invoering van het stayeren valt bij moderne triatlons meestal de beslissing tijdens het looponderdeel en gedurende het fietsen worden daarom vaak de krachten gespaard. In de oude situatie kwamen de atleten tweemaal door het centrum van het dorp voordat kon worden gewisseld voor het looponderdeel.
De constante aandacht van de Holtense organisatie voor groei en verbetering heeft geleid tot een ingrijpende aanpassing van het fietsparcours waardoor de mogelijke knelpunten zijn weggenomen en nieuwe kwaliteitsimpuls is gerealiseerd voor zowel de atleten aan de elite-wedstrijd en het publiek.
Na het zwemmen, zoals gebruikelijk in de Schipbeek bij de TV-toren van Markelo, gaat het via de parallelweg Holten-Markelo, Kwintenweg en de Beusebergerweg terug naar Holten en vandaar naar de westkant van de Holterberg waar voor de 1e keer de Motieweg wordt beklommen. Na de afdaling van de Toeristenweg volgt een korte ronde door het dorp waarna opnieuw, via de Raalterweg, de Motieweg wordt opgezocht. In totaal wordt deze ‘pukkel’ liefst vijf keer beklommen en rijden de atleten vijf keer door het dorp. Na de laatste beklimming wordt gewisseld naar het lopen op de Kalfstermansweide, waarna vier rondes worden gelopen alvorens finishen in het centrum van Holten.

De organisatie verwacht dat door opname van de Motieweg dat ook op de fiets ‘het verschil gemaakt kan worden’ en het afsluitende looponderdeel minder overheersend wordt. Deze parcourswijziging is alleen voor de atleten van de elite-wedstrijd alle andere categorieën, waarbij stayeren NIET is toegestaan, blijven gebruik maken van de Toeristenweg en beklimmen daarbij één of twee maal de Diepe Hel halverwege Nijverdal en Holten. Bij de recreatieve startgroepen, met onder andere het Holtens Kampioenschap kwart en achtste triatlon, starten opnieuw het maximum aantal deelnemers van 770 en is er een wachtlijst.

Omlijstende activiteiten met optreden van Lee Towers en Jannes

Dit jaar is de organisatie er opnieuw in geslaagd tijdens het randgebeuren diverse activiteiten in het Holtense Triathlon Weekend te organiseren. Op vrijdagavond vindt op Smidsbelt de opening plaats onder de opzwepende ritmes van Medicamento die met Zuid-Amerikaanse en Braziliaanse klanken ook de officiële vlaggenparade zal begeleiden.
Gevolgd door de zwemloop bestaande uit 500 m zwemmen in recreatiebad Twenhaarsveld en daarna 5 km lopen. De avond wordt voortgezet met opnieuw een optreden door Medicamento en de afsluiting is een optreden van de Drentse volkzanger Jannes.

Op zaterdag is er, naast de Internationale Triathlon Holten, een sport- en promotiemarkt in het dorpscentrum terwijl de jeugdige bezoekers van harte welkom zijn in de kinderstraat. Het weekend wordt afgesloten met een groot feest op de Smidsbelt, het kloppend hart van de Triathlon Holten. Allereerst gaan de Reeperbahner Stimmungsmacher het publiek in de juiste stemming brengen waarna niemand minder dan Lee Towers een optreden in Holten zal verzorgen. De avond wordt afgesloten door Cooldown Café, één van de beste Nederlandse bands. Zij wonnen in 2004 de Award voor de beste Partyhit met ‘The lion sleeps tonight’. Zij zullen er, met het publiek, voor zorgen dat het nog lang erg gezellig blijft in het Holtense dorpscentrum.

 

 

Foto Motieweg, Martin Pieters
Foto Presentatie, Ronnie Stroot
Foto Smidsbelt, DJ Beestje

2 Reacties
  1. Gast zegt

    Helemaal te gek :zzz

  2. Gast zegt

    Helemaal te gek :zzz

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.