Toekomst Bosschool veilig gesteld

0

HOLTEN/ESPELO – Aan jaren van onzekerheid is een einde gekomen. De Bosschool in de buurtschap Espelo blijft open. Bestuur, personeel en ouders slaan de handen ineen om meer leerlingen te krijgen. Er is weer vertrouwen in de toekomst.

Stichting Roos wilde de basisschool laten fuseren met de school in Dijkerhoek. Hierbij zou de school in Espelo worden gesloten. Dit voornemen stuitte op verzet binnen de buurtschap en bij de ouders. De karakteristieke Bosschool bestaat inmiddels meer dan 110 jaar. De school is naast een plek waar onderwijs wordt gegeven het kloppend hart van Espelo.  

Om het voortbestaan van de Bosschool te kunnen waarborgen is er in eerste instantie door de Medezeggenschapsraad en de Ouderraad van de Bosschool toenadering gezocht tot De Regenboog. Omdat een dergelijke overstap bijzonder complex is zijn de gesprekken met de Stichting Roos weer hervat. Onder de Espelose gemeenschap en onder de ouders is er geen draagvlak voor een fusie, omdat dit sluiting van de Bosschool tot gevolg zou hebben. De uitkomst van alle gesprekken is dat de fusie definitief niet doorgaat. De Bosschool blijft zelfstandig onder de vlag van Stichting Roos. Daarbij maken bestuur, personeel en ouders samen een plan om de Bosschool beter te promoten.

Maandagavond 6 februari heeft directeur Herman Wevers namens Stichting Roos de ouders van de Bosschool ingelicht over deze nieuwe ontwikkelingen. Huidige en toekomstige leerlingen kunnen blijven genieten van de kleinschaligheid en de unieke locatie van de Bosschool. De Bosschool biedt kwalitatief goed onderwijs en beschikt over moderne lesmaterialen. Kinderen kunnen leren en spelen midden in de natuur. Alle kinderen blijven iedere dag kosteloos over. Komend schooljaar wordt tevens buitenschoolse opvang opgestart bij Kinderboerderij Dondertman, op steenworp-afstand van de Bosschool. Op deze manier wil de Bosschool een totaalpakket gaan aanbieden.  

De huisvesting zal de komende jaren nog verder verbeterd worden. Een eerste aanzet is inmiddels gegeven met de renovatie van de toiletruimtes, die er nu fris en vrolijk uitzien. Het plan van Stichting Roos om samen met de ouders de school te promoten kan rekenen op brede steun. Hierbij spreken alle partijen het vertrouwen uit dat de toekomst van de Bosschool weer voor onbepaalde tijd gewaarborgd is. De Bosschool verwacht binnen afzienbare tijd weer boven de opheffingsnorm te zitten.

Op zaterdag 11 februari is er een bijzondere open dag van 14.00 tot 17.00 uur waar voor jong en oud het nodige te beleven is. U kunt zich daar tevens bij laten praten door ouders en leerkrachten over de unieke mogelijkheden die de Bosschool heeft te bieden en een kijkje nemen in en om de school.
 
Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met:
Herman Wevers, directeur Stichting Roos (06-31741690)
Michel Nijenhuis, voorzitter MR en OR (06-51089599)
www.debosschool.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.