Tien jaar Hoolter Korhanen

0

HOLTEN – Maandenlang is een jubileumcommissie, onder leiding van André Struik, bezig geweest met de organisatie van een 2-daagse jubileumreis naar Steinfurt en Winterberg.

Beide plaatsen zijn partnersteden van Rijssen Holten. Met medewerking van de jumelagecommissie, onder voorzitterschap van Jan Koelemay werden, door subsidies van Rijssen Holten en de Euregio-Mozer-commissie, de laatste financiële eindjes aan elkaar geknoopt.

De Hoolter Korhanen zijn op 10 maart 2003 opgericht door een 30-tal enthousiaste mannen, op initiatief van Gerrit Jansen. In de afgelopen jaren waren de heren op tal van locaties te bewonderen. Hun bekendste optredens zijn, die op het meedeinfestijn, tijdens de jaarlijkse Keunefeesten en hun jaarlijkse Bolderfeest in de Beuseberg. In de afgelopen 10 jaar is het koor aangevuld met jongere zangers en gegroeid tot 50 mannen.

Zaterdag 9 maart is het eindelijk zo ver. Een bont gezelschap van 50 Korhanen vertrekt, in nieuwe outfits, naar Steinfurt. Ze zullen daar het “Heimathaus” in Borghorst bezoeken. Na een korte kennismaking met de zangvrienden van MGV Borghorst trekt het gezelschap verder naar Winterberg. In het Landalpark Winterberg begint ’s avonds om 20.00 uur een gezamenlijk concert met het “Gemischter Chor Grönebach”. Zondagochtend nemen de korhanen weer afscheid in de skihut van de Brabander. Het is de opzet van het koor om kontakten te leggen zodat, samen met de zangvrienden uit Borghorst en Grönebach, het tweede lustrum van de Korhanen op een waardige manier kan worden afgesloten.

Teeun Deijk

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.