Theo de Rooij Classic in nieuw jasje

0

HOLTEN – Robert Gesink geeft speciaal tintje aan de Theo de Rooij Classic. “Na het grote succes van de eerste editie in 2010 organiseert Tourclub Rijssen, in samenwerking met Holtenaar Theo de Rooij, in 2011 de tweede uitgave van de Theo de Rooij Classic. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 28 mei.

De organisatie heeft de Toertocht door Twente en Salland verder geprofessionaliseerd. Start en finish zullen plaatsvinden bij Scholengemeenschap De Reggesteyn in Rijssen, waar een ruime accommodatie ter beschikking staat van individuele deelnemers en de bedrijventeams. Naast de afstanden van 80, 110 en 150 km. wordt in 2011 ook een tocht van 40 km. aangeboden, geschikt voor jonge gezinnen en gewone fietsen. De 80, 110 en 150 km. voeren onder meer over de
Holterberg.

Belangrijkst nieuw element is de toevoeging van de Robert Gesink Challenge. Mede dankzij hoofdsponsor Rabobank Rijssen-Enter heeft de organisatie Robert Gesink kunnen aantrekken om een tijd neer te zetten op de Holterberg tussen Dalzicht en Rest. De Swarte Ruijter. Dit voorjaar zal Gesink de Holterberg zo snel mogelijk bedwingen. Deze tijd zal de richttijd zijn voor de deelnemers die hun krachten willen meten met Gesink. Zij worden daartoe uitgerust met een chip, die wordt geactiveerd als de fietser over een speciale mat rijdt ter hoogte van Rest. Dalzicht. De chip wordt gedeactiveerd als de fietser de mat bij De Swarte Ruijter passeert. Voor de snelste renner is een leuke attentie beschikbaar.

Zoals in 2009 het geval was, zal de volledige opbrengst worden geschonken aan de in aanbouw zijnde Hospice De Reggestroom te Rijssen. De organisatie streeft naar minimaal 1000 deelnemers en een verdubbeling van de bijdrage aan de Hospice ten opzichte van 2010 toen € 5000 werd geschonken.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.