Stoomtreinen op Smidsbelt

0

HOLTEN – Op zaterdag 07 mei 2011 jl., heeft Team245 van de Roprun een activiteit georganiseerd op de Smidsbelt te Holten.

Op de vrijdagavond voorafgaand, is er na een enigszins rommelige aanvang met de opbouw, een mooi parcours van stalen rails neergelegd. De stoomtreinen reden vanaf de Smidsbelt, rondom het Kulturhus en eindigde op het station voor Bakkerij Nijkamp. Nadat we het parcours hadden uitgelegd en rijklaar gemaakt, heeft een werknemer van Veneberg Security Team in de nacht van vrijdag op zaterdag het parcours bewaakt. Ook op zaterdag hebben ze ervoor gezorgd dat de treinen veilig langs al het verkeer kon manoeuvreren.

Zaterdagochtend was een groot deel van de Teamgenoten van Team245 helemaal afgereisd vanuit Rotterdam om de passagiers zo goed mogelijk te begeleiden in de trein en rondom het parcours in Holten. De stoomtreinvereniging “RadingSpoor‘’ was vertegenwoordigt met 4 machinisten en materieel. Stoomtrein Radingspoor heeft zich deze twee dagen geheel belangeloos ingezet om dit mogelijk te maken en het goede doel te ondersteunen.

Met volle overtuiging hebben ze de kinderen rondgereden, bedankt!!.  

Voordat de tocht door het prachtige centrum van start kon gaan, moesten er natuurlijk steenkolen worden geschept en gestookt, dit samen met de vele liters water om de nodige stoom voor de treinen te creëren. Nadat dit zware karwei was afgerond begonnen de treinen te stomen van spanning, wat natuurlijk een prachtig gezicht was voor de kinderen die al in de rij stonden. Ondanks de harde arbeid en goede zorg voor hun materieel moesten er aan het einde van de dag toch 2 treinen uitvallen. Dit mocht de pret niet drukken en hebben we deze dag een grote hoeveelheid kinderen mogen rondrijden door de prachtige dorpskern van Holten.  

Buiten de financiële bijdrage die we mochten ontvangen via de ritjes, hebben een aantal winkeliers uit Holten ook hun steun betuigd d.m.v. het aankopen van treinkaartjes en het ter beschikking stellen van eten voor de vrijwilligers. We bedanken hiervoor;
Bakkerij Nijkamp / Heusinkveld boekhandel / Tastoe / Albert Heijn Holten / Pet’s & Co   Cafetaria ’t Klaviertje en Sill sfeervolwonen.

Samengevat was het een prachtige dag met een mooie opbrengst die we rechtstreeks zullen overdragen aan de stichting van de Roparun. Binnenkort zullen er foto`s beschikbaar zijn van deze dag op de website www.team245ropa.nl deze kunt u nu aanvragen via de site. Waar we het voor hebben gedaan is mooi verwoord in onderstaand motto: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Namens team 245, Bert Hukema en Peter Stolk.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.