Splo is kats van de wieze!

0

HOLTEN – Zet een ouwe boer met z’n smederij samen met een stel hippies in één uitvoering en het wordt gegarandeerd een vermakelijke avond. De Splose Revue, aangevuld met diverse oud-revuespelers en schoolkinderen, speelt op woensdag 11 juni en donderdag 12 juni het openluchtspel ‘Kats van de wieze’.

Het verhaal speelt zich af in zomaar een buurtschap, begin jaren zeventig, tijdens de oliecrisis. De plaatselijke smid wil met pensioen en heeft z’n smederij te koop gezet en daarmee begint de trammelant. Buren die elkaar het licht in de ogen niet gunnen, smeden samen plannen. Een knappe jongedame zorgt voor de nodige roddel en achterklap. En als ook nog Cupido hier en daar z’n werk doet, is er verwarring alom met een onverwachte wending van het verhaal. Of alles uiteindelijk nog goed afloopt is nog maar de vraag. Eén ding is zeker: Splo löt zich wier hörn!

Met het gelegenheidsschrijversduo Marieke Grootenhuis en Erik Markvoort in samenwerking met de regisseur Mark Fraser staat dit stuk als een huis. De tekst is geschreven naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de Splose Revue. In vroeger tijden werden de Splose School- en Volksfeesten slechts om de 5 jaar en later elke 2 jaar gehouden. Pas medio jaren ’70 werd het Splose School- en Volksfeest een jaarlijks terugkerend gebeuren met daaraan voorafgaand een revue. Espelose toneelamateurs brachten door de jaren heen met groot succes een bonte afwisseling van sketches, zang en dans waar inmiddels menig Sploder op de hak is genomen of in de schijnwerpers is gezet.

‘Kats van de wieze’ wordt 11 en 12 juni opgevoerd op het feestterrein aan de Espelodijk in hartje Espelo, alwaar al weer menig jaar het School- en Volksfeest gehouden wordt.
Meer informatie: www.openluchtspelespelo.nl. 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.