Spelletjes spelen in de kroeg

0

HOLTEN – Café de Stadskelder heeft sinds het begin van 2011 een nieuwe eigenaar. Chris Meyer zu Schlochtern zwaait sinds 1 januari de scepter en gaat in het etablissement in het centrum van het dorp het een en ander veranderen.

In Holten ging het gerucht al rond voordat er definitief besloten was. Café De Stadskelder was verkocht. Sinds de jaarwisseling heeft het café een nieuwe eigenaar. Peter Smalbrugge deed na dertien jaar de zaak over aan Chris Meyer zu Schlochtern. Nieuwjaarsdag had Meyer zu Schlochtern de vuurdoop.

Om 1.00 uur ’s nachts opende hij voor het eerst de deuren van zijn nieuwe zaak. „De woensdag voor oud en nieuw wist ik dat ik de nieuwe eigenaar zou worden. Toen werden we gevraagd om met oud en nieuw open te gaan. Dat heb ik gedaan, met behulp van mijn drie kinderen, die allen in de horeca werken. Daar heb ik geluk mee.”

De oorspronkelijk uit Blaricum afkomstige Meyer zu Schlochtern gaat veel veranderen in het café.

Tot en met de carnaval blijft het gewoon De Stadskelder, daarna wordt het een gamecafé. „Voordat het een gamecafé wordt, moet er nog wel wat opgeknapt worden. Dat wil ik na de carnaval doen. De Stadskelder is gekozen tot de Hofbar van carnavalsvereniging De Fienpreuvers, het is de residentie van de Prins Carnaval. Voor het carnavalsfeest al gaan klussen heeft weinig zin. Vies wordt het dan toch. Na de carnaval komen de computers en de spellen. Tegen eind maart gaat het dan definitief een gamecafé worden.”
(bron tubantia)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.