Spelen is belangrijk!

0

HOLTEN – In de week van 28 mei t/m 4 juni is het de week van de speel-o-theek! Er wordt afgetrapt tijdens ‘World Play Day’, een dag waarop in verschillende landen over de hele wereld aandacht aan spelen wordt besteed.

Spelen is leuk, belangrijk en zelfs noodzakelijk voor een evenwichtige ontwikkeling van kinderen. Speel-o-theken staan vooraan als het gaat om het uitdragen van het belang van spelen, zo ook speel-o-theek ‘de Boshut’ in Holten. Al lange tijd is er veel aandacht voor de positieve invloed van beweging op kinderen. We letten intussen op dat baby’s niet te lang in hun autostoeltje zitten, jonge kinderen en tieners in beweging komen en niet te veel en te vaak voor de tv zitten of gamen… In diezelfde eerste week van juni gaat daarom op woensdag zelfs een televisiezender voor kinderen op zwart!

Bij speel-o-theek ‘de Boshut’ maken kinderen en hun ouders kennis met speelgoed dat uitlokt om mee te spelen. Het assortiment dat aan de leden wordt uitgeleend is gevarieerd en sluit aan bij alle ontwikkelingsfasen van kinderen. Enthousiaste vrijwilligers kunnen informatie geven over de spelmogelijkheden of adviseren bij het maken van een keuze. Stap dus deze week eens (opnieuw) binnen bij speel-o-theek ‘ de Boshut’!

Openingstijden van de speel-o-theek: woensdag van 10.00 tot 11.00 uur en 14.00 tot 15.30 uur en op vrijdag van 18.30 tot 19.30 uur.

De speel-o-theek is gevestigd in ‘de Boschkamp’, Tuinstraat 2 te Holten. Wegens de verbouwing van ‘de Boschkamp’ is de uitleentermijn van het speelgoed tijdelijk verlengd naar 4 weken.

Meer informatie over de speel-o-theek: www.socuweholten.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.