Spannende eerste wedstrijd voor Mintonette volleybalmeiden A

HOLTEN – De jeugdteams van Mintonette zijn afgelopen weekend begonnen met de tweede helft van de competitie. Zo ook het vernieuwde A team, dat zaterdag richting Hengelo vertrok voor de wedstrijd tegen Webton A1. Tijdens het inspelen werd al snel duidelijk dat de houten sporthalvloer erg glad was, iets om rekening mee te houden tijdens de wedstrijd.

De eerste set ging tot 11-11 gelijk op, de beide team waren aan elkaar gewaagd. Mintonette ging echter de tweede helft van de set beter spelen. Er werden minder fouten gemaakt en de tegenstander werd goed onder druk gezet. Een mooi 16-25 winst was het resultaat.
De tweede set ging de eerste 20 punten weer gelijk op. Door een mindere concentratie aan Holtense kant kon Webton profiteren en meer ballen terugwerken over het net waardoor Mintonette af en toe in de problemen kwam. Met een spannend slot pakte Webton deze set met 26-24.

Het gebrek aan concentratie in de tweede set, werd weer goedgemaakt in de derde. Mooie 3 meter aanvallen, goede services en goed samenspel resulteerde in een setwinst voor Mintonette. Vervolgens kwam er een mindere vierde set; niets wilde lukken ondanks het feit dat er vreselijk werd geknokt voor elke bal. Door de gelijke stand in sets moest er een beslissende vijfde set worden gespeeld.

Holten ging in deze laatste set als een raket van start. Wederom mooie services, goed samenspel en harde aanvallen. Mintonette kwam voor met 6-12 en gaf deze set niet meer uit handen. Een lange, spannende wedstrijd van bijna 2 uur met als beloning de eerste 3 punten. Op naar de volgende wedstrijd, deze is a.s. vrijdagavond 22 januari in sporthal ‘Mossink. Aanvangstijd is 19.00 uur

Reacties zijn gesloten.