Snorrewindse Paardendagen

0

HOLTEN – Manege Snorrewind heeft 4 sportieve Snorrewindse Paardendagen beleefd! Op 30 juli, 2, 3 en 6 augustus werden in totaal zo’n 1400 starts verwerkt.

De ringen werden geopend op woensdag  30 juli met B en L dressuurproeven voor paarden. Ook werd er op deze dag afdelingsdressuur gereden door zowel paarden als pony’s , waarbij beide eerste prijzen  bij de pony’s naar ponyclub Deldenerbroek gingen. Bij de paarden waren er twee prijzen weg te geven. Winnaar van de afdelingsdressuur klasse L in de eerste ring waren de Eschruiters en de tweede prijs werd behaald door het eerste viertal van de Zeven Buurtschappen.

In ring twee werd er door beide viertallen van plek gewisseld. De gewonnen taart werd door de Zeven Buurtschappen gezellig verdeeld onder beide viertallen van deze vereniging. Op zaterdag kon er voor de paarden gestart worden in de B en L dressuur en was er de mogelijkheid voor zowel paarden als pony’s om te springen op zowel een zandbaan als een  parcours op gras in de klassen Impuls, B en L. De zondag stond in het teken van de paardencombinaties in zowel dressuur (B t/m Z2) als springen (B t/m ZZ).  Het L en M springen  was tevens een selectiewedstrijd voor de Sallandcup 2014. Op deze dag was er een extra prijs voor de beste allround ruiter.

Dit jaar bleken dat er twee te zijn! Het mooie dekje en een crossarrangement bij Manege Snorrewind gingen  naar Carina Rijgwart-Terhurne, rijdend voor de Isidorusruiters (Isidorushoeve) en naar Brita Santing van de PPSV de Spreng Laag-Soeren. Woensdag 6 augustus, de laatste dag van de Snorrewindse Paardendagen, traden zowel de pony’s als de paarden aan.  Overdag begonnen de allerjongste ruiters op de kleinste pony’s met Bixie dressuur en impulsspringen en werden er F-proeven en B tot  Z2 proeven verreden. In de springringen werden er parcoursen gereden van de klassen B tot ZZ. Ook bij de pony’s was er deze dag een extra  prijs te winnen voor de beste allround combinatie. Deze eer ging naar Dorien Kosters van de Sallandruiters Hardenberg met haar E-pony Walibra M. Zij reed Z1 dressuur en M springen en wist daarmee het dekje en het crossarrangement te winnen. Daardoor mag zij 3 crosslessen en de SGW wedstrijd in oktober  bij Manege Snorrewind rijden.  

De Snorrewindse  Paardendagen werden op woensdagavond afgesloten met  M en Z dressuur voor paarden. De laatste starts waren voor de klassen Z2 en ZZ-licht, waarvan de ringen waren uitgezet in de zandbaan bij het strodorp. Een mooie afsluiter van vier prachtige en sportieve paardendagen!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.