Smaakfietsroute Sallandse Heuvelrug

0

SALLAND – Maak voordeling kennis met de streek, maak kennis met de prachtige natuur en het omliggende platteland van de Sallandse Heuvelrug en geniet van de bezienswaardigheden en de streekproducten onderweg.

De deelnemende bedrijven aan de fietsroute bieden de fietser deze zomer allerlei kortingen aan waarmee je letterlijk de streek kunt proeven. De fietsroute is 62 km lang en kan ook gefietst worden in twee delen van elk 36 km.

Smaakfietsroutes
Een smaakfietsroute is een culinaire fietsroute gecombineerd met een aantal stops bij restaurants waar je kunt genieten van producten uit de streek. Onderweg biedt een aantal leveranciers van streekproducten je een kijkje in de keuken zodat je de herkomst van het product zelf kan zien, voelen, ruiken en proeven. Op de route kom je een aantal bezienswaardigheden tegen die je kennis laten maken met de natuur en de historie van de streek.

Van alles te beleven onderweg
Tijdens de fietstocht kun je zelf je forellen vangen of ze kant-en-klaar gerookt kopen met korting. Bezoek museum de Laarman in Luttenberg, Natuurdiorama Holterberg of het Bakkerij- en IJsmuseum in Hellendoorn. Kom paardenmelk proeven bij de paardenmelkerij of koop heerlijke broodmixen bij korenmolen de Hoop waar het graan tot meel wordt gemalen. Geniet op het terras van Landgoed Schuilenburg van het speciale streekbier “Helders Goud”.

Gratis kortingsbonnenboekje
Deze zomer biedt een groot aantal bedrijven langs de ‘Smaakfietsroute Sallandse Heuvelrug’de fietser diverse kortingen aan. Lunchen met korting, een gratis fietszadelhoesje, een 2e kopje koffie gratis, korting op een lekker ijsje, korting op een partijtje midgetgolf, korting op de entree voor een museum en nog veel meer. Het boekje met de kortingsbonnen is nog het hele fietsseizoen geldig en wordt gratis geleverd bij de aankoop van de smaakfietsroute Sallandse Heuvelrug.

Complete serie Smaakfietsroutes in Salland
De smaakfietsroute over de Sallandse Heuvelrug is de derde in de serie Sallandse smaakfietsroutes. De eerste in de serie was de smaakfietsroute Holten-Lettele-Bathmen. Deze fietsroute start bij de VVV Holten en onderweg kun je kennismaken met het meel van Windkorenmolen de Leeuw en met de zuivel van zuivelboerderij ’n Aanvang. Een aantal restaurants heeft de menukaart speciaal aangepast voor de Smaakfietsroute.

De tweede in de serie smaakfietsroutes is de route Deventer-Raalte. Deze smaakroute bestaat uit twee fietsroutes; één vanuit Raalte en één vanuit Deventer. De routes leiden o.a. langs de Sallandse aspergetelers, maar ook buiten het aspergeseizoen is deze fietsroute de moeite waard. Onderweg even uitrusten bij Havezate de Haere om te genieten van een lunch met verse Sallandse producten of zelf je aardbeien plukken bij ’t Evenbelt in Raalte.

Praktische informatie
De routes met het gratis kortingsbonnenboekje zijn verkrijgbaar bij de Sallandse VVV’s. De route en het extra kortingsbonnenboekje is ontwikkeld door het Sallands Bureau voor Toerisme in samenwerking met het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en het Toeristisch Bureau Hellendoorn.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.