Schietsportvereniging “De Eendracht” zoekt leden

2

HOLTEN – Te weinig Holtenaren weten dat in de gewelven onder en naast de muziekkoepel een bloeiende vereniging is gehuisvest.

Zoals vele verenigingen kan ook de Eendracht wel leden gebruiken.Ons ledenbestand bestaat al decennia uit ± 35 schutters, opzich helemaal niets mis mee, maar verjonging zou welkom zijn.

Je voelt hem aankomen:
Ben jij tussen de 16 en de 50 jaar? (Natuurlijk is iedereen boven de 50 jaar ook van harte welkom), je hebt niets te doen op de donderdagavond en wilt wel kennis maken met deze sport?

Kom dan vrijblijvend na een belletje met een bestuurslid de sfeer proeven en ontdek een sport waar weinigen weet van hebben. Ons seizoen loopt van september tot april.

Ons ledenbestand is divers: agrariërs, middenstanders, bankmedewerkers, bouwvakkers, enz… Kortom, een ieder kan zich hier thuisvoelen.

Kort overzicht van de geschiedenis en mogelijkheden van onze vereniging:

De schietvereniging is net als vele andere verenigingen opgericht net na de oorlog door prominente Holtenaren o.a. Herman Klein Velderman, Wim ten Berge en Ab Schuppert.

Na vele schietlocaties hebben we in 1991 ons eigen verenigingsgebouw kunnen realiseren door arbeid van de leden zelf. Dit heeft geleid tot een accommodatie met 7 schietbanen van tien meter lang, en een baan van 12 meter, daarnaast een mooie kantine met keuken voor een hapje en een drankje.

Kortom een locatie waar menige vereniging jaloers op zal zijn.

De schietsport is een concentratiesport, er wordt op kaarten geschoten met luchtdrukgeweren met een kaliber van 4.5mm. De vereniging heeft de beschikking over eigen geweren waarvan de leden gratis gebruik kunnen maken.

Men heeft de  keuze uit vier disciplines:

1) Staand voor de leeftijd van 16 tot 55jaar (10 meter baan)
2) Opgelegd (geweer op een ligger) 55+ (10 meter baan)
3) Pistool (10 meter baan)
4) Geknield op een baan van 12 meter

Op dit moment hebben we binnen de vereniging een onderlinge competitie, maar ook zijn we begonnen met het organiseren van uitwisselingen met de vereniging van Dijkerhoek, Loo Bathmen en Rijssen.

Tevens zijn we lid van de Twentse Bond van Luchtgeweer Schutters, waar ook de mogelijkheid is om in competitie verband te schieten.

Dus mensen kom eens binnen, en maak kennis met de vereniging en de schietsport.

Graag tot ziens in 2010.

D.Overmeen     tel. 0611321322
J.A.Paalman      tel.363411
G.J.van.Aefst    tel.364392

alt

alt

alt

alt

2 Reacties
 1. jan willem zegt

  dat is me toch ook wat.
  woon al een jaar of wat in holten, maar dit heb ik nooit geweten.
  ga daar zeker is een kijkje nemen,dit lijkt me wel wat.
  wie weet lid 36

 2. jan willem zegt

  dat is me toch ook wat.
  woon al een jaar of wat in holten, maar dit heb ik nooit geweten.
  ga daar zeker is een kijkje nemen,dit lijkt me wel wat.
  wie weet lid 36

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.