Sallandse Heuvelrug 5 jaar Nat. Park

0

HOLTEN – De Sallandse Heuvelrug is op zaterdag 17 oktober vijf jaar een Nationaal Park. Dat wordt gevierd op drie verschillende locaties.

Bij het Natuurdiorama Holterberg in Holten, het Bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal en informatieschuur De Pas in Haarle kunnen belangstellenden deelnemen aan allerlei activiteiten. Ook wordt op deze feestdag begonnen met het onderzoek naar duurzaam vervoer. In oktober en november kunnen bezoekers van het park bijvoorbeeld elektrische fietsen, segways en elektrische bakfietsen uitproberen.

Uiteindelijk hopen de ondernemers in het park een alternatief te bieden voor de vele bezoekers. Uit onderzoek is gebleken dat het overgrote merendeel van de parkbezoekers met de auto komt en dat zien de ondernemers graag anders.

Wethouder Ben Wolterink van Rijssen-Holten geeft om 13.00 uur het startsein voor het onderzoek bij het Natuurdiorama Holterberg en dan begint ook het feestprogramma.

Op hetzelfde tijdstip luistert de Hellendoornse wethouder Wilma Paalman het begin van de activiteiten op bij het Bezoekerscentrum in Nijverdal. Bij De Pas is Joep de Eekhoorn aanwezig. 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.