Sabrine Deijk 1e plaats kniepertjes bakwedstrijd Köllingserf west

0

HOLTEN – Dit festijn vond voor het 4e op-één-volgende jaar plaats.  Het aantal inzending was hoger dan ooit te voren, wat wel aangeeft dat dit evenement zijn plek heeft veroverd op de evenementen kalender in de buurt.

Afgelopen vrijdag vond de prijsuitreiking plaats. De jury roemde de deelnemers voor hun orginaliteit. Vrijwel alle inzendingen hadden zowel opgerolde als ontvouwen kniepertjes gemaakt. Het één symboliseert het jaar dat voor ons ligt, je kan aan het opgerolde kniepertje nog niet zien wat er inzit. Met andere woorden: je kan niet zien wat het jaar brenge moge. De platte geeft het afgelopen jaar weer. We weten hoe het verlopen is, het kniepertje heeft zijn inhoud prijs gegeven.  Ook werden er alternatieve vormen zoals een schuitje en puntzak rolletje aangeboden. Daarnaast was er door de fam Bekkernens en fam Veldhuis ook een fraai eigen gemaakt gedicht gemaakt. Dit leverde hun respectievelijk een derde en tweede plaats op.

Winnares werd Sabrine Deijk, die met de kniepertjes een fraaie “foto” van de in aantochtzijde kleine Deijk had gemaakt. Naast het gebruik van ronde en platte kniepertjes werd dit geheel  compleet gemaakt met een gezicht en handjes van kleine snoepjes. De kleur van de kniepertjes was egaal lichtbruin en doorsnede van de rolletjes waren identiek. De smaak van het geheel werd beoordeeld met uitmuntend. 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.