Ruim 1100 fietsers genoten van Holterbergtoer

0

HOLTEN – Wielervereniging Holten kreeg zondag 6 april ruim 1100 fietsers uit het gehele land aan de start bij hun 35e Holterbergtoer.

Veel van de deelnemers aan de Holterbergtoer nemen binnenkort deel aan de Amstel Gold Race voor recreanten. Deze fietsers konden een goede training op het heuvelachtige parcours goed gebruiken. Na een mooi droog begin van de tocht, werden de late starters en de fietsers op de langste afstand in de middag getrakteerd op regen. De deelnemers waren vol lof over de prachtige fietsroutes en de duidelijke bepijling.

Er konden routes worden gefietst van 80, 115 en 150 kilometer waarbij de renners veel klimwerk kregen voorgeschoteld omdat de Sallandse Heuvelrug over de gehele lengte in het parcours was opgenomen. De Holterberg moest zelfs twee keer worden overwonnen, eerst vanaf de zuidzijde en aan het eind van de route nogmaals vanaf de andere richting. Naast al het klimwerk genoten de fietsers ook van de mooie omgeving bij de rivier de Regge waar sedert enkele jaren prachtige fietspaden zijn aangelegd. De meeste belangstelling ging uit naar de middenafstand. Er namen opvallend veel dames deel aan de tocht, een fenomeen dat ook landelijk wordt geconstateerd door de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie).

Zij introduceren daarom binnenkort een speciale dames website.
Het volgende fietsevenement van de Wielervereniging Holten is de Holterberg Herfstveldrit op zondag 14 september. Dit is een toertocht voor de mountainbikers.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.