Roefeldag 2012 weer zeer geslaagd!

0

HOLTEN – Afgelopen woensdag 25 april heeft de jaarlijkse Roefeldag Holten, georganiseerd door het Sociaal Cultureel Werk, weer met veel succes plaatsgevonden.

Ruim 260 kinderen hebben weer een kijkje kunnen nemen achter de schermen bij diverse Holtense bedrijven. Zo’n 50 bedrijven zijn bezocht, en dat alles onder begeleiding van ruim 50 vrijwilligers. Alle Holtense kinderen van de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen of het speciaal onderwijs mochten meedoen.

Voor een aantal bedrijven was de Roefeldag al een traditie, maar gelukkig heeft het Roefelcomité dit jaar ook een aantal nieuwe bedrijven bereid gevonden om de tijd in te ruimen voor de kinderen.

De kinderen reageerden na afloop enthousiast over de bezoekjes die ze af hebben gelegd. Voor veel kinderen was vooral het ‘zelf doen’ erg belangrijk, iets dat natuurlijk het doel is van de Roefeldag. Want ‘Roefelen’ staat immers voor ‘een kijkje nemen in de grote mensen wereld, achter de schermen’. En door zelf te doen, ervaren kinderen wat grote mensen doen als ze zeggen dat ze ‘aan het werk zijn’! Posters maken, ijsjes maken, tafels dekken een restaurant, paarden verzorgen, achter de kassa in de winkel, computers in elkaar zetten, in een veegauto rijden, en er is genoeg gedaan en geleerd!

Het Roefelcomité, bestaande uit twee vaste enthousiaste vrijwilligsters, hebben zich voor de volle 100% ingezet om de Roefeldag 2012 een kans van slagen te geven, en alles in goede banen te leiden. Voor volgend jaar zijn nieuwe leuke bedrijven die hun deuren voor één of twee groepjes kinderen willen openen, altijd heel erg welkom! Hierover kan men contact opnemen met het Sociaal Cultureel Werk, 0548 36 27 55 / [email protected] . Op deze website zijn ook een aantal foto’s van afgelopen Roefeldag te vinden.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.