Rijssen-Holten genomineerd als wandelgemeente van het jaar

0

HOLTEN – Rijssen-Holten is een van de drie gemeenten die door “Te Voet’, de wandelkrant van Nederland, zijn genomineerd als Wandelgemeente van het jaar. Ook Bergen (L) en Ooststellingwerf zijn genomineerd. Deze gemeenten springen er op een bijzondere manier uit voor wandelaars. Iedereen kan tot 8 april 2012 meestemmen.

Uitvoerig beoordeeld
Overal in Nederland zetten gemeenten wandelpaden, ommetjes, wandelnetwerken, themaroutes en kuiertochten uit. ‘Te voet’, de wandelkrant van Nederland, beoordeelt ieder jaar de wandelmogelijkheden in gemeenten in Nederland. Vorig jaar werd de gemeente Tubbergen gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar. Het jaar daarvoor ging de prijs naar de gemeente Horst aan de Maas.

De Grote Drie
Nadat tientallen gemeenten in Nederland deelnamen aan de voorronden voor de Wandelgemeente van het Jaar, zijn Rijssen-Holten, Bergen (L) en Ooststellingwerf genomineerd. Deze gemeenten blijken in de praktijk extra vriendelijk voor wandelaars.
Verslaggevers van ‘te voet’ zijn afgereisd naar De Grote Drie en hebben ter plekke de mooiste route van de gemeente beoordeeld. Daarbij is onder meer gekeken naar het percentage onverharde paden, rustpunten en horeca onderweg, afwisseling in het landschap, exclusiviteit voor de wandelaar, bereikbaarheid en informatie.

Keuze uit wandelroutes
“Deze nominatie is een heel plezierige verrassing”, zegt wethouder Ab Stegeman. “Onze gemeente heeft zoveel mooie plekken en routes dat het een moeilijke keuze was de mooiste route aan “Te Voet” aan te bieden. Maar uiteindelijk is de Holterberg toch het grootste gebied waar wandelaars rustig kunnen genieten van een gevarieerd landschap. Ik nodig iedereen daarom van harte uit deze route te lopen en natuurlijk ook op ons te stemmen." De wandelroute is te downloaden.  

Stem mee!
De beoordelingen van de genomineerden verschijnen in de eerstkomende editie van ‘te voet’.
Iedereen kan tot 8 april 2012 stemmen voor de favoriete wandelgemeente op www.wandelkrant.nl.
Zowel de stem van de lezer als die van de redactie bepaalt uiteindelijk de winnaar voor de Wandelgemeente van het Jaar 2012.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.